Shop
Ultimele 100 de articole

BLOGUL TAU: Cat si ce vede un bebelus

22 aprilie 2011, , Vizualizări:

Inca din primele zile de viata ale bebelusului ne intrebam daca ne vede si cat de bine ne vede.

Din punct de vedere fizic ochii nou-nascutului sunt capabili sa vada perfect, insa el nu poate sa focalizeze la mai mult de 20 cm distanta. Abia dupa 3 luni reuseste sa distinga fizic mama si tata de cei din jur!

Isi va recunoaste mama prin auz, atingere, miros inca din primele zile. Poate distinge lumina, chiar il va deranja lumina puternica. Il vor captiva obiectele stralucitoare. In urmatoarele luni vederea lui se va  imbunatati si bebelusul va fi atras de obiecte mari, culori aprinse, iar mult timp va studia spatiul din jurul lui. Intre 6 si 9 luni va reusi sa vada pana la 6 m distanta, iar la aproape 1 an va reusi sa vada perfect.

Pana la 6 luni ochii bebelusului nu functioneaza concomitent, deci poate da impresia de strabism. Eu la 4 luni am fost, la recomandarea pediatrului, la un control la oftamologie sa vedem daca are strabism, si doctorul specialist a fost uimit ca am venit cu bebelusul asa micut. I-a facut testul cu aparatul respectiv si a zis ca e ok, ca pana la un anisor e normal sa fie asa, pentru el nu vede cu amandoi ochii in acelasi timp

La inceput ochii bebelusului sunt suficienti de umezi, iar lacrimile vor aparea in jur de 5-6 luni.

Nou nascutul nu poate face diferenta intre umbre si nuante si prefera sa-si indrepte privirea spre lucruri de culori contrastante.

Daca unul dintre parinti poarta ochelari de corectie, este posibil ca in viitor copilul sa aiba si el nevoie sa-si corecteze vederea.

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.