Bebelusii si inotul. Ce trebuie sa stii si ce reguli sa respecti - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Bebelusii si inotul. Ce trebuie sa stii si ce reguli sa respecti

Ce sa iei cu tine
Daca nu ai cumparat inca un costum de baie pentru bebe, va trebui sa o faci. In plus, la piscina vei avea nevoie de:
– scutece speciale pentru inot, macar 2-3 (daca piscina la care mergi ofera cursuri de inot pentru bebelusi, s-ar putea sa poti cumpara de acolo si „echipamentul”, dar asteapta-te sa fie ceva mai scump);
– scutece normale;
– servetele umede;
– masuta portabila pentru infasat;
– un prosop/halat de baie cu gluga;
– jucariile preferate ale micutului (cele pe care i le dai in cadita, cand ii faci baie);
– un biberon cu lapte cald, pentru dupa inotat (ii va fi foarte foame!);
– o gustare (daca ai trecut deja la hrana solida);
– o geana incapatoare, in care sa ai loc pentru toate cele de mai sus.
 

Reguli de respectat in apa
1. Intai de toate, asigura-te ca apa e suficient de calda (ar trebui sa aiba minimum 32 de grade Celsius). Eventual, poti ruga personalul sa masoare temperatura apei, daca nu exista un termometru gata instalat intr-un loc vizibil.
2. Prima data cind intri cu bebe in apa, tine-l cat mai aproape de tine si vorbeste-i sau canta-i fara oprire, ca sa se acomodeze mai usor cu experienta noua.
3. Incearca sa-l tii in apa pana la gat (cu umerii scufundati), ca sa nu i se faca frig.
4. Odata ce s-a obisnuit cu asta, puteti incepe sa va miscati incet, sa va jucati, sa sufli bule de apa, sa-i intinzi manutele, sa-l asezi pe spate ca sa pluteasca, sa-l incurajezi sa dea usor din picioruse ca sa improaste apa, sa arunci jucariile in apa si apoi sa mergeti impreuna sa le recuperati – cu alte cuvinte, sa va distrati.
5. Sustine-i mereu capul cu mana ta si nu iti pierde micutul din ochi nici macar o clipa.
6. Lauda-l si imbratiseaza-l de fiecare data cand face un lucru nou.
7. O sedinta de inot ar trebui sa dureze in jur de 20-30 de minute, dupa care trebuie sa iesiti din apa (bebelusilor li se face repede frig in piscina si nu ai vrea sa raceasca). Incepe cu reprize de 10 minute si creste treptat timpul petrecut in bazin pe masura ce frecventati tot mai des orele de inot. Pentru copiii sub un anisor, sedintele de inot nu ar trebui sa depaseasca jumatate de ora.
8. Imediat ce micutul incepe sa tremure, e cazul sa reveniti la cald, sa-i faci un dus, sa-l schimbi, sa-l usuci bine si sa-i dai sa manance. La final, probabil va adormi imediat – extenuat, dar fericit.
9. Daca puiul tau e racit, are temperatura sau nu pare sa se simta prea bine, e de la sine inteles ca vei sari peste lectiile de inot pana cand se face bine. De asemenea, nu-ti duce bebelusul la bazin daca are un virus gastrointestinal (asteapta macar 48 de ore ca sa isi revina), iar daca micutul are dermatita, acnee, urticarie ori alte tipuri de eruptii cutanate cere sfatul medicului inainte de a-l duce la inot – unele dintre acestea sunt contagioase si risti sa-i imbolnavesti si pe ceilalti micuti, unde mai pui ca s-ar putea sa i se irite si mai tare pielea de la clorul din piscina.
10. Indicat ar fi sa mergi cu micutul tau la inot cam o data pe saptamana, ca sa-i maresti mobilitatea si sa-i intaresti increderea ca se poate simti excelent in apa.

Autor: Alexandra NEDELCU
Surse: Net Mums, Baby Centre, MomTastic

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/06/2014