5 lucruri pe care trebuie să le știi despre sarcină și primul an de viață al bebelușului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre sarcină și primul an de viață al bebelușului

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre sarcină și primul an de viață al bebelușului
analize sarcina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-22079_1920

Venirea pe lume a unui copil schimbă radical viața de cuplu, dar și modul în care tu, ca viitoare mămică, ai grijă de sănătatea ta. Ești mult mai atentă la ce mănânci, te îngrijești cât poți de bine, te odihnești și respecți cu strictețe indicațiile medicului.

Urmează cea mai frumoasă perioadă din viața ta, dar și cea mai delicată. Cu siguranță vor fi momente mai dificile, te vei confrunta cu întrebări, îți vei face griji. Iată care sunt cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre sarcină și despre primul an din viața bebelușului. În acest fel îți va fi mai ușor să înțelegi ce se întâmplă cu corpul tău și al micuțului tău abia venit pe lume.

1. Ce ecografii de sarcină vei face

Dacă ai făcut deja testul de sarcină și medicul ginecolog ți-a confirmat că vei avea un bebe, e momentul să te pregătești pentru ecografiile de sarcină. Vor fi mai multe, la intervale de timp stabilite de medicul tău și trebuie să știi că există mai multe tipuri de ecografii de sarcină: Ecografia transvaginală: se face în stadiile incipiente ale sarcinii sau spre final, pentru a măsura mai precis lungimea colului uterin.

Ecografia Doppler: oferă detalii importante despre circulația sanguină a bebelușului.


Ecografia 2D: este tipul cel mai frecvent de ecografie.
Ecografia 3D: este un tip mai avansat de ecografie, care surprinde în detaliu bebelușul, asemeni unei fotografii. Dincolo de efectul emoțional deosebit pe care îl va avea asupra ta această investigație, care îți va permite să privești chipul copilului tău încă nenăscut, ea oferă informații foarte utile și pentru medic: poate diagnostica posibile anomalii faciale sau defectele de tub neural.

Ecografia 4D: este o ecografie 3D la care a fost adăugată o dimensiune suplimentară – timpul. Aceasta îți arată imaginile în mișcare, în timp real, asemeni unui film. De obicei, medicul va înregistra aceste imagini pe un CD, pe care îl poți păstra ca amintire. De asemenea, această ecografie îl ajută pe medic să afle dacă bebe se dezvoltă normal sau dacă sunt vizibile malformații congenitale.

Ecografia morfologică (sau morfologia fetală): se face în al doilea trimestru de sarcină și are ca scop monitorizarea dezvoltării copilului. Ecografia se realizează prin tehnologie 3D sau 4D și este considerată cea mai importantă investigație din timpul sarcinii.

2. Ce analize de sânge și urină vei face

La fel de importante ca ecografiile sunt analizele de sânge și de urină pe care ți le va recomanda medicul tău, pe tot parcursul sarcinii. Ele sunt obligatorii, pentru că pot diagnostica din timp afecțiuni precum diabetul, hepatita sau anemia, care pot afecta bebelușul din burtică. De asemenea, medicul îți va monitoriza tensiunea arterială și va urmări dacă nu cumva există un risc de preeclampsie, o complicație care poate pune în pericol și viața ta și viața micuțului.

Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2RICbNz

Data articol: 01/07/2019