Pot copiii sa aiba cont pe Facebook? Pericole de care trebuie sa stii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Pot copiii sa aiba cont pe Facebook? Pericole de care trebuie sa stii

Stabileste reguli

Scrie-i un document in care sa fie clar notat cum trebuie sa se comporte cand se afla in online. Subliniaza ce risca daca le incalca: „Sa ii iei unui adolescent telefon e mai rau decat daca i-ai confisca televizorul din camera”, sustine Edgington.

Aminteste-i copilului ca regulile sociale se aplica si online, subliniaza Knorr.

Explica-i ca totul se reduce la cum vrea sa fie perceput de societate si daca ceva a aparut pe online este greu sa mai faci ceva.

„Tot ceea ce copilul tau posteaza este imaginea sa pentru ca va ramane acolo pentru totdeauna”, spune Edgington. In prezent unele universitati, mai ales cele din strainatate si angajatorii cerceteaza site-urile de socializare pentru a gasi date despre aplicanti.

Conceptul de consecinte pe termen lung poate ca nu-i spune acum nimic copilului tau, tu insa repeta-l de fiecare data.

 

 

Verifica-l

Verifica contul copilului tau si vezi ce face: ce posteaza, cine sunt prietenii sau si pe cine urmareste.

Poate fi o adevarata provocare sa descoperi cum sa faci asta. Cand copilul are 13 ani ii poti cere parole, spune Edgington. Insa adolescentii mai mari pot percepe asta ca pe o incalcare a intimitatii lor. Totusi, tu esti parintele.

Daca esti „prietenul” copilului tau, poti mentine un ochi pe ceea ce face, insa intreaba-o inainte de a-i trimite o cerere (si promite-i ca nu vei posta niciodata pe peretele ei). Insa, fii constient ca asta iti poate da un sentiment fals de securitate, de vreme ce cei mai multi dintre adolescentii de astazi pot bloca cu usurinta informatii pe care parintii n-ar „trebui” sa le vada.

De asemenea, isi pot face conturi duble, astfel incat daca nu prea vezi multa „activitate” pe peretele comun ar putea fi pentru ca „distractia” e in alta parte. Poti da o cautare pe Google cu numele copilului tau pentru a afla daca mai are alte conturi.

 

 

Atentie la timpul petrecut pe net

Social media te „rapeste” pur si simplu. Iti „mananca” mult timp si energie. Daca adolescentul tau incepe sa se framante in legatura cu pozele pe care le posteaza, de numarul de like-uri sau de redistribuiri, este cazul sa intervii. N-ai vrea sa invete ca valoarea lui/ei depinde de numarul de like-uri.

De asemenea, stabileste regula ca in anumite perioade sa nu se utilizeze deloc tehnologia (la masa, in timpul vizitelor de familie sau dupa ora de culcare. De asemenea, ar trebui total interzisa utilizarea site-urilor de socializare la scoala si, mai ales in timpul orelor. „Poti fi tu insuti un exemplu. Nu sta cu telefonul langa tine la masa sau cand esti in oras cu familia. Intalneste-te mai des cu prietenii tai, pentru a le demonstra copiilor tai ca prietenia adevarata nu se petrece in spatele ecranelor”, a explicat Caroline Knorr.

 

Credit foto: freedigitalphotos.net

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/09/2014