Pot copiii sa aiba cont pe Facebook? Pericole de care trebuie sa stii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Pot copiii sa aiba cont pe Facebook? Pericole de care trebuie sa stii

Sfatulparintilor » Adolescenți » Comportament și dezvoltare » Pot copiii sa aiba cont pe Facebook? Pericole de care trebuie sa stii

Indiferent daca folosesti sau nu Tweeter sau alegi ori nu sa-ti impartasesti gandurile pe Facebook, trebuie sa stii ca interactionarea online cu prietenii ocupa un loc important in viata copiilor tai.

„Aceste conexiuni ocupa un loc important in viata copiilor de astazi”, sustine Caroline Knorr, editor de parenting la Common Sense Media.

Dar, in afara beneficiilor astfel de activitati implica si riscuri. Iar aici tu ar trebui sa joci un rol important.

„Este responsabilitatea parintilor sa fie in pas cu tehnologia”, considera Marie Edgington, autoarea cartii The Parent’s Guide to Texting, Facebook and Social Media.

 

Ce ar trebui sa faci

Pentru a face un cont pe Facebook, Instagram si Twitter este necesar ca un copil sa aiba cel putin 13 ani. Insa unii dintre copii ocolesc regula mintind in legatura cu varsta si isi fac un cont fara ca parintii sa aiba habar de asta.

„Parintii ar trebui sa intrebe regulat copilul, <<Ai cont pe FB? Dar prietenii tai?>>”, spune Edgington. Ea recomanda ca atunci cand ii cumperi copilului un mobil, una dintre conditii ar trebui sa fie aceasta: sa nu-si faca un cont pe Facebook, Instagram si Twitter inainte de a implini 13 ani si tu sa fii te acord.

Daca esti tentat sa faci o exceptie, s-ar putea ca mesajul pe care i-l dai daca ii permiti sa incalce regulile si sa minta ca este suficient de matur/a incat sa se comporte responsabil si ce vei face tu pentru a-i monitoriza activitatea (sa va imprieteniti online).

Odata ce a implinit varsta corespunzatoare si are acordul tau stati impreuna si faceti un cont. Setati toate restrictiile aflate la dispozitie si nu oferiti informatii care nu sunt necesare, precum numarul de telefon, spune Knorr.

Totdata, acum este momentul in care sa vorbiti despre ce NU trebuie sa posteze, precum adresa unde locuiti, unde este intr-un anumit moment copilul sau sa publice fotografii care sa dezvaluie locatia copilului.

Invata-l/o sa nu se imprieteneasca cu persoanele pe care nu le cunoaste si niciodata sa nu-si dezvaluie parola, accentueaza Edgington. Explica-i, ca poate veni la tine daca se intampla ceva pe online care ii da o stare de neliniste.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/09/2014