Shop

SOD, antioxidantul care îţi menţine tinereţea

24 mai 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Antioxidanti pentru frumusete

Este cel mai puternic antioxidant din organism, mult mai eficient în lupta cu radicalii liberi decât vitaminele şi aliatul de nădejde al sistemului imunitar. Fiind vital pentru funcţionarea optimă, sintetizăm SOD încă din viaţa intrauterină.

Există două surse de antioxidanţi pentru organism: sinteza acestora de către organism şi aportul lor din dietă. SOD face parte din categoria antioxidanţilor care nu pot fi obţinuţi din dietă, ci sunt sintetizaţi de organism. Aceşti antioxidanţi fac parte din categoria antioxidanţilor primari, în timp ce antioxidanţii care pot fi livraţi organismului prin dietă sunt secundari. Astfel de antioxidanţi secundari sunt coenzima Q10 şi vitamina E.

 

 

Radicalii liberi ne îmbătrânesc prematur

Cercetările arată că radicalii liberi, adică cei care produc stresul oxidativ sunt  principalii vinovaţi pentru îmbătrânirea prematură. Se ajunge aici fiindcă, pe măsură ce înaintăm în vârstă sintetizăm cantităţi tot mai mici de substanţe antioxidante, iar ceea ce intră în organism prin dietă nu este suficient pentru a compensa deficitul creat.  Prin urmare, corpul îşi pierde capacitatea de a neutraliza efectele nocive ale radicalilor liberi, se accelerează procesele de distrugere celulară, în timp ce procesele de regenerare încetinesc. Aşa se ajunge la îmbătrânirea prematură.

 

 

sfatulparintilor.ro_secom-SOD

 

Cum te ajută SOD?

În lupta antiaging, SOD face mai mult decât să distrugă radicalii liberi, misiune este îndeplinită cu succes şi de antioxidanţii secundari, precum vitaminele. SOD creşte de fapt, răspunsul imun al organismului la orice atac venit din exterior, în felul acesta suntem mai rezistenţi atât în faţa factorilor nocivi precum poluarea, fumul de ţigară, E-urile din hrană, dar şi în faţa bolilor, care contribuie în mod categoric la degradarea organismului. SOD este un antioxidant de până la 3.500 de ori mai eficient decât vitamina C şi asigură echilibrul între factorii antioxidanţi din organism, fenomen esenţial pentru păstrarea rezistenţei celulare împotriva stresului oxidativ. Produsul SOD 2000 plus™, 60 de capsule protejate enteric, de la Secom® este indicat ca adjuvant în reducerea stresului oxidativ, implicat în zeci de afecţiuni, precum  şi în procesul de îmbătrânire. Are şi efect de detoxifiere, de aceea este util ca adjuvant în toate tipurile de cancer, în chimio şi radio terapie, fiindcă susţine funcţia hematopoetică a măduvei osoase, ajută la refacerea organismului după intervenţii chirurgicale şi suţine corpul în boli cronice.

Pentru mai multe detalii despre produsele din portofoliul Secom®, accesaţi www.secom.ro , iar pentru întrebări şi consursuri, pagina de Facebook a companiei www.facebook.com/SecomRomania

 

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu