Shop

Arginina, prietena sistemului tău vascular

05 iunie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro- Sistemul vascular - secom

Arginina este un aminoacid cunoscut ştiinţific sub numele de L-arginină şi  îndeplineşte mai multe funcţii în organism:  menţine sănătatea ficatului, în mod indirect influenţează benefic viaţa sexuală, este folosit de organism pentru formarea proteinelor şi ajută la consolidarea apărării împotriva infecţiilor. Arginina este prezentă în carnea roşie, în carnea de pui, de peşte şi în produsele lactate, dar dieta nu este o sursă suficientă. De aceea, sunt indicate suplimente naturale, folosite mai ales pentru a susţine sănătatea sistemului cardiovascular.

 

 

 

Atenuează angina

Durerea puternică în piept, numită şi angină pectorală, care apare pe fondul afectării muşchiului cardic, poate fi atenuată prin administrarea de arginină. Efectul benefic se explică prin faptul că aceasta contribuie la reglarea tensiunii arteriale şi conduce la o mai bună alimentare cu oxigen a ţesuturilor. În plus, arginina contribuie la refacerea ţesuturilor musculare. Iar inima este ea înseşi un muşchi, prin urmare, arginina ajută la recuperarea post-infarct, cu mai puţine sechele.

 

 

Ajută la ameliorarea durerilor musculare de origine vasculară

Claudicaţia intermitentă vasculară este o afecţiune care se manifestă prin simptome precum crampe, furnicături, senzaţie de oboseală la nivelul muşchilor gambei, manifestări apărute în timpul efortului fizic şi ameliorate după o perioadă de repaus. Cel mai des, aceste simptome sunt date de afecţiuni arteriale periferice, precum ateroscleroza. Exerciţiile fizice pot ameliora simptomele, dar în egală măsură este utilă şi tratarea unor afecţiuni cronice precum diabetul şi hipertensiunea. În aceste situaţii L-arginina poate fi utilizată cu succes, pentru efectul ei dilatator asupra vaselor de sânge.

 

 

Contribuie la controlul colesterolului

Arginina este precursorul oxidului nitric care dilată, relaxează şi menţine elasticitatea vaselor sanguine. Prin urmare, are un efect pozitiv în reducerea tensiunii arteriale, inclusiv a hipertensiunii pulomare şi coronariene. Acelaşi efect pozitiv se observă şi în cazul administrării argininei la persoanele cu o circulaţie perfierică deficitară, care au în permanenţă senzaţia de mâni şi de picoare reci şi a manifestărilor din sindromul Raynaud. Persoanele cu predispoziţie la afecţiuni cardiovasculare din cauza colesterolului mărit pot beneficia şi ele de efectul pozitiv al argininei. Ea reduce nivelul colesterolului în hipercolesterolemii, previne trombozele (blocarea vaselor de sânge cu cheaguri) şi ateroscleroza (depunerile de colesterol pe artere), ameliorează fluxul sanguin coronarian şi periferic, dilată, relaxează şi menţine elasticitatea vaselor sanguine.

 

 

sfatulparintilor.ro - L-Arginine- secom

 

Cantitatea optimă de arginină obţinută din sursă naturală

Produsul natural L-Arginine de la Secom® conţine 1000 mg L-arginină, care asigură protecţie hepatică, cardiovasculară şi renală. Mai mult, susţine împreună cu substanţele lizina, ornitină şi fenilanalină, activitatea hipofizei în eliberarea HGH, hormonul de creştere care stimulează regenerarea, refacerea ţesuturilor şi a organelor. În plus, contribuie la menţinerea tonusului muscular, a rezistenţei osoase, a integrităţii pielii şi accelerează vindecarea plăgilor rezultate din arsuri sau intervenţii chirurgicale. De asemenea, L-Arginine de la Secom® are efect anabolizant, menţinând masa musculară prin participarea la sinteza proteinelor şi are puternic rol hepatoprotector. Consumul de arginină este contraindicat gravidelor, persoanelor care suferă de schizofrenie şi celor cu herpes.

Mai multe detalii despre produsele Secom® puteţi obţine accesând www.secom.ro, iar pentru întrebari şi concursuri puteţi vizita pagina de facebook a companiei: www.facebook/SecomRomania

 

 

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (1)

  1. daniela-86 spune:

    interesant

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu