Citeste pentru doi! O platforma de lectura sociala marca Booktopia.ro

05 martie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Citeste pentru doi - Booktopia - elefant.ro

,,Cititul este un lux“. ,,Astazi nu mai avem timp sa citim de placere.” ,,Cititul nu inseamna implicare sociala“. Iata trei idei care strabat de ani buni lumea cartii: sunt prejudecati sau adevaruri? Indiferent de raspuns, Booktopia.ro le transforma in provocari – la generozitate si la lectura.

 

Booktopia.ro, prima retea sociala complexa destinata cititorilor pasionati din Romania, lanseaza in aceasta primavara campania de lectura sociala in sistem de voluntariat  ,,Citeste pentru doi!”. Daca n-ai timp sa citesti pentru tine, citeste pentru doi! Ia-ti una dintre cartile de care n-ai avut timp in ultima vreme si vino sa-i citesti unui copil sau unui tanar dintr-o categorie defavorizata.

Timp de patru weekenduri consecutive – 17/18 si 24/25 martie, 31 martie/1 aprilie si 7/8 aprilie –, voluntarii sunt invitati sa-si rezerve o ora pentru a ajuta un copil dintr-o categorie defavorizata citind. Booktopia.ro le pune la dispozitie o modalitate simpla de inscriere online, insotita de sugestii de titluri alese special si oferite cu reducere de 30% de catre libraria online elefant.ro. Fiecare dintre cei implicati va afla detalii despre copiii aflati in programul de lectura si povestile lor preferate sub indrumarea fundatiei Hope and Homes for Children. Inscrierile se fac intre 5 si 16 martie.

 

,,Citeste pentru doi! isi propune sa reinstaureze o veche functie a lecturii: cea sociala. Este un exercitiu de citit altruist si de deschidere fata de ceilalti. Poate e doar un pretext, poate e un scop in sine – asta depinde de voi. Cartile pot ajuta la patrat, dar pot fi si ajutate. Majoritatea dintre noi isi cumpara mai multe carti decat vor avea vreodata timp sa citeasca. Deci e si o ocazie de a mai salva niste carti de la tocul usii sau urme de pahare pe coperta”, povesteste Alexandra Rusu, Managing Partner Booktopia.ro.

 

Informatiile complete si detalii despre desfasurarea campaniei sunt disponibile in reteaua www.booktopia.ro, pe Facebook www.facebook.com/BooktopiaRO si Twitter www.twitter.com/BooktopiaRO, sub hashtagul#citestepentrudoi, si pe site-urile partenere.

 

Campania ,,Citeste pentru doi!” este initiata de Booktopia.ro si organizata in parteneriat cu Hope and Homes for Children si elefant.ro.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (5)

 1. ceauscc spune:

  din pacate in ziua de azi cititul e un adevart lux:(( .programul este foarte interesant, dar atat timp cat nu-ti afci timp sa citesti pt tine, oare iti poti face timp sa citesi la copii defavorizati?

 2. ananaghi spune:

  foarte interesant programul,o sa intru sa vad mai multe detalii!acum imi fac timp sa citesc,dar sa vedem din vara cand va trebui sa ma intorc la serviciu cum va fi!

 3. at_iulia spune:

  cat de frumos „citeste pentru doi ” :), pare foarte frumos proiectul, sa ne rezervam 1 ora din timpul nostru, pare atat de putin, si cred ca face atat de mult pentru un copil…Felicitari pentru initiativa! sper sa fie un succes!

 4. ramy29 spune:

  Felicitari pentru acest proiect ! Initiativa originala , succes !

 5. teo spune:

  proiectul merita toata lauda ,dar cu rusine spun ca citesc destul de rar din pacate

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu