Bune maniere: Reguli pe care copiii ar trebui sa le stie - Sfatulparintilor.ro
Shop

Bune maniere: Reguli pe care copiii ar trebui sa le stie

16 noiembrie 2014, , Vizualizări: ...
bune maniere copii

Atitudinea nepoliticoasa a copilului tau nu este, intotdeauna, intentionata. Uneori, copiii nu realizeaza ca este nepoliticos sa intrerupi pe cineva, sa se scobeasca in nas, sa sa remarce cu voce tare ca doamna din fata are cateva kilograme in plus. Intr-o perioada precum cea actuala, in care toata lumea alearga incolo si incoace, mamele si tatii ocupati nu au mereu timp sa se concentreze pe eticheta. Insa daca ii vei repeta copilului tau aceste reguli, vei creste un pui de om politicos.

 

Iata, asadar, cateva reguli de bune maniere pe care copiii ar trebuie sa le stie.

 

1. Cand pun o intrebare sa foloseasca „Va rog”.

2. Cand primesc ceva sa spuna „Multumesc”.

3.Nu trebuie sa intrerupa discutia a doi adulti, decat in cazul unei urgente. Poate atrage atentia abia dupa ce adultii si-au terminat dialogul.

4. Daca este nevoie sa atraga atentia cuiva, fraza „Ma scuzati” este cea mai buna de a intra intr-o conversatie.

5. Ar trebui sa ceara permisiunea daca nu sunt convinsi ca ceea ce sunt pe cale sa faca nu este corect. O astfel de atitudine il ajuta sa nu aiba regrete mai tarziu.

6. Ar trebui sa-si pastreze remarcile negative pentru ei.

7. Nu trebui sa faca comentarii legate de trasaturile fizice ale altei persoane, decat in cazul in care vrea sa faca un compliment.

8. Atunci cand petrec un timp in casa celui mai bun prieten, sa nu uite sa le multumeasca parintilor acestuia pentru ca i-au permis sa stea in casa lor si sa se distreze.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comentarii (1)

 1. Avgaro spune:

  Mi-am facut cont special pentru a comenta aici. Cateva mentiuni:

  „6. Ar trebui sa-si pastreze opiniile negative pentru ei, nu sa le dezvaluie adultilor.”
  Poate daca asa ar fi procedat si parintii mei in copilaria mea, nu mai ajungeam acum sa indraznesc sa imi exprim opinia negativa. Este esential ca un copil sa isi exprime parerile negative, atat timp cat o face intr-un mod civilizat, folosind un limbaj adecvat. Un copil poate avea o parere negativa despre ceva pentru motive gresite, si daca el nu si-o exprima fiindca asa e invatat, parintii sau adultii nu au de unde sti ce anume sa corecteze. La fel de bine poate avea si dreptate in fata unor adulti, chiar daca se intampla mai rar. O astfel de atitudine reprimanta din partea parintilor duce la o comunicare ineficienta, si mai tarziu la probleme sociale pentru copil. In plus, daca toata lumea si-ar exprima numai parerile pozitive, nu s-ar mai schimba nimic in lumea asta, nu s-ar mai imbunatati nimic. O parere critica poate duce la schimbare *cough cough*
  „20. Daca un adult il roaga sa faca ceva, sa o faca fara proteste.” Sunt sigur ca atunci cand ati scris asta, exista in mintea dumneavoastra un scenariu in care s-ar fi potrivit atitudinea de birjar. Totusi, un parinte trebuie sa fie prietenul copilului sau, nu stapanul lui. Daca parintele vrea ca o anumita sarcina sa fie indeplinita de copilul sau, si daca are mai mult de doi neuroni in cap, atunci ii poate explica si copilului sau de ce anume trebuie acel lucru facut, si cum, parintele are mai mult de doi neuroni este foarte probabil ca si copilul sa aiba mai multi si ca astfel va intelege si poate data viitoare va face din proprie initiativa.
  Voi sari peste toate greselile de exprimare si implicit in acest caz de logica, si sper ca cine a scris asta nu are copii.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu