Shop
Ultimele 100 de articole

11 fraze pe care mamele trebuie sa le adreseze fiicelor

11 august 2017, , Vizualizări: ...
mama fiica - stockfreeimages.com
Relatia mama-fiica este una extrem de speciala. Chiar daca regulile unei bune educatii sunt in mare parte universale, atat pentru baieti, cat si pentru fete, exista anumite lucruri pe care o fiica este foarte important sa le auda de la mama ei. Anumite fraze de la mama pentru fiica ii pot influenta acesteia intreaga copilarie, prin urmare si evolutia sa ca si adult.
Foarte multe dezechilibre emotionale sunt cauzate de probleme de comunicare dintre copii si parinti. Chiar daca ajung sa creasca oricum, in foarte multe cazuri, frustrarile si neimplinirile legate de acest subiect persista si la maturitate. Unele persoane ajung sa se vindece de suferinta din copilarie abia cand devin la randul lor parinti, intelegand situatia din alta perspectiva sau pentru ca au curajul in sfarsit sa rezolve conflictul care a mocnit atatia ani.
Pentru a-ti ajuta copilul sa creasca echilibrat si fericit, iata care sunt cele mai importante fraze pe care o mama le poate adresa fiicei ei:
„Am incredere ca o poti face”
Mama este cea care ar trebui sa contribuie cel mai multe la incurajarea fiicei. Fiind in plina dezvoltare, un copil nu stie exact de ce lucruri este capabil, care ii sunt abilitatile si talentele. Prin urmare, atunci cand vezi ca fiica ta este interesata de un domeniu, dar nu are curaj sa ia initiativa, din teama de a nu esua sau cand se afla in fata unei provocari ce ii produce anxietate, spune-i ca ai incredere in faptul ca o poate face. Asta nu presupune sa exceleze in toate, iar tu esti datoare sa-i explici asta.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu