Cancerul de piele, strâns legat de bronzatul la solar: Riscul creşte cu 74%

09 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - solar, cancer piele

Creştere alarmantă a numărului de cazuri de cancer de piele la persoanele sub 40 de ani. Potrivit unui studiu realizat de o clinică din Statele Unite, fenomenul este strâns legat de saloanele de bronzat. Cercetătorii au analizat statisticile medicale ale pacienţilor cu vârste între 18 şi 39 de ani, diagnosticaţi cu melanom între anii 1970 şi 2009, în SUA.

În urma studiului, s-a constatat că în perioada respectivă incidenţa acestui tip de cancer a crescut de opt ori în rândul femeilor tinere şi de patru ori în rândul bărbaţilor.

În mod normal, pe durata unei vieţi, riscul de melanom este mai mare la bărbaţi, decât la femei. În cazul tinerilor adulţi şi al adolescenţilor, cercetătorii au descoperit că lucrurile stau exact invers. În opinia lor, această explozie a cancerelor de piele la tinerii adulţi se explică prin folosirea intensă a saloanelor de bronzat, în special de către femei.

Citeşte articolul întreg, pe: www.rtv.net

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (1)

  1. 27ralu spune:

    Si eu ma duc la solar cam o data pe saptamana,sau la 2 saptamani.dar eu am auzit ca si daca stai la soare poti face cancer de piele,nu numai la solar.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu