Cele 10 sfaturi celebre ale lui Steve Jobs - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele 10 sfaturi celebre ale lui Steve Jobs

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Cele 10 sfaturi celebre ale lui Steve Jobs
Steve Jobs a fost declarat de revista Fortune cel mai celebru manager al deceniului trecut.  Totodată, el a rămas cunoscut ca fiind una dintre cele mai influente persoane din ultimul secol în materie de tehnologie, inovaţie şi, nu în ultimul rând, business.Dorinţa lui Steve Jobs de a schimba lumea s-a reflectat în munca şi dedicaţia lui faţă de compania Apple, făcând din ea cel mai cunoscut brand la nivel mondial.  Discursurile lui despre importanţa pasiunii în tot ceea ce facem şi despre beneficiile curajului de a gândi diferit au inspirat milioane de antreprenori din toată lumea.

Iată 10 din cele mai celebre sfaturi pe care Steve Jobs le dă oricui vrea să ajungă un om de succes:

 

1. Cunoaşte-te pe tine însuţi, fii tu însuţi 

Cunoaste-ti punctele puternice, dar si slabiciunile. Nu-ti poti atinge visurile daca nu cunosti materialul din care esti creat. Steve Jobs a descoperit cu exactitate cine era, inca din tinerete, si a ales sa nu-si ignore inteligenta cu care a fost binecuvantat.

 

 

2. Nu aştepta

Cand avea doar 12 ani, lui Steve Jobs i-a venit ideea sa-l caute pe Bill Hewlett (fondatorul HP) pentru a-l intreba ce piese ii trebuiesc pentru a-si construi propriul aparat de masurat frecvente. Aceasta atitudine indrazneata a ramas cu el pana la sfarsitul zilelor sale.

Nimeni nu va face nimic in locul tau. Fii indraznet. Fii curajos si mergi mai departe cu orice incerci sa faci.

 

 

3. Învaţă din propriile tale greşeli

Nu poti atinge perfectiunea peste noapte. E de asteptat sa gresesti. Insa ce este important, e cum reactionezi la acele greseli. Fa greseli, recunoaste-le, invata din ele si mergi mai departe. E simplu.

 

 

4. Lasă întotdeauna uşa deschisă pentru excelenţă

Steve Jobs a cautat intotdeauna iluminarea spirituala si excelenta in toate lucrurile. Nu a spus niciodata “nu” daca gasea ceva care se potrivea cu idealul sau de perfectiune. Era dispus sa priveasca toate unghiurile de abordare, modelele si design-urile pentru a gasi tehnica perfecta care sa duca la produsul perfect.  Nu conta cum ajungea la perfectiune, atata timp cat reusea sa o atinga.

 

Citeste continuarea pe IDEISIBANI.RO.

Data articol: 09/09/2015