5 joburi bine platite pe care adolescentii nu le cunosc - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

5 joburi bine platite pe care adolescentii nu le cunosc

Sfatulparintilor » Adolescenți » Comportament și dezvoltare » 5 joburi bine platite pe care adolescentii nu le cunosc
joburi bine platite - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - pokemon-1543556_1920

Adolescentii isi indreapta atentia spre meserii binecunoscute care, spera ei, sa le aduca foarte multi bani. Cu toate acestea, exista joburi despre care se vorbeste mai putin, dar care pot fi la fel de banoase.

Iata numai cateva exemple de joburi bine platite pe care adolescentii nu le cunosc.

  1. Controlor de trafic aerian

Daca ai vedere buna, memorie buna, gandire rapida, abilitati de a lua rapid decizii corecte, daca stii fluent limba engleza, lucrezi bine cu cifrele si ai capacitatea de a indeplini simultan mai multe sarcini, atunci ai cateva dintre abilitatile necesare pentru a deveni controlor de trafic aerian. Salariul unui controlor de trafic aerian cu experienta poate sa ajunga si la 5.000 de euro pe luna.

  1. Grefier

Meseria de grefier face parte din categoria personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea. Grefierul intocmeste numeroase acte procedurale, contribuind la solutionarea cauzelor aflate pe rolul instantelor judecatoresti. Un absolvent al Scolii Nationale de Grefieri, grefier cu studii superioare juridice, repartizat la o judecatorie sau parchet de pe langa judecatorie, are, la debutul in profesie, un salariu net de aproximativ 2.200 lei, iar un prim-grefier de la o curte de apel sau parchet de pe langa curtea de apel poate avea un salariu net de aproximativ 4.000 lei.

Citeste si: Cel mai bun job pentru tine in functie de zodie

  1. Inginer topograf

Specialistul in topografie, ramura a geodeziei, se ocupa cu efectuarea de masuratori topografice, realizeaza atat planuri si harti, cat si documentatia necesara pentru intabularea cladirilor. Topograful isi desfasoara intreaga activitate atat pe teren, cat si la birou, folosindu-se de aparatura de specialitate, precum o statie totala, tedolit sau o nivela. Topografia este un domeniu pentru persoanele mai putin sedentare si care sunt deschise unei munci mai putin redundante. Pentru a deveni topograf, puteti urma o facultate de constructii sau de geodezie, unde pot fi insu­si­te cunostinte din mai multe dis­ci­pline. De exemplu, la Facultatea de Geodezie din ca­drul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucu­resti puteti invata despre reprezentarea geometrica a suprafetei topografice, desenul cartografic, instrumentele si metodele de masurare specifice, bazele masuratorilor ingineresti sau despre organizarea teritoriului. Salariul porneste de la 2.000 de lei.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 21/03/2021