Shop
Ultimele 100 de articole

5 trucuri simple sa-i influentezi pe ceilalti. Punctul 4 te va uimi!

10 august 2017, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - putere de convingere - stockfreeimages.com

 

  1. Oglindirea

Truc: Oglindeste-le comportamentul.

Unii oameni practica oglindirea in mod natural, fara sa fie constienti de asta. Aceste persoane sunt considerate cameleonice se integreaza usor in orice mediu, prin copierea comportamentelor, gesturile si chiar tiparele de vorbire. Acesta abilitate poate fi utilizata si in mod constient si este o modalitate grozava de a te face placut.

Potrivit oamenilor de stiinta persoanele copiate sunt mult mai dispuse sa actioneze favorabil in cazul persoanelor care le-au oglindit. Totodata, cercetatorii au remarcat ca persoana care a fost copiata este mai amabila cu cei din jur – oameni care nu au fost implicati in proces. Potrivit oamenilor de stiinta, oamenii oglinditi se simt validati se semenii lor, ceea ce-i face mai draguti si deschisi cu ceilalti. Se simt mai bine in pielea lor si, prin urmare, increderea in sine creste, sunt mai fericiti si dispusi sa-i ajute pe ceilalti.

 

 

  1. Nu contrazice partenerul de discutie

Truc: nu corecta oamenii nici macar atunci cand gresesc.

De asemenea, in celebra sa carte Carnegie a subliniat faptul ca nu este bine sa le demonstrezi oamenilor ca se insala: procedand astfel vei obtine opusul rezultatului scontat de tine – acela de a te face placut. Exista si o modalitate mai buna si mai politicoasa de ati sustine punctul de vedere fara sa-i spui cuiva ca se insala – ceea ce ii starneste orgoliul. Se numeste pivotul lui Ransberger si a fost inventat de catre  Ray Ransberger si Marshall Fritz. In loc sa pornesti o discutie in contradictoriu, asculta ce are de spus interlocutorul tau si apoi incearca sa ii intelegi sentimentele.

Dupa aceea, pornind de la punctele in care sunteti amandoi de acord, incerci sa explici cum vezi tu lucrurile. In acest fel le vei capta atentia si ii vei putea corecta fara ca ei sa se simta jigniti.

 

 

Sursa: listeverse.com

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu