Tratamente naturiste. Lime - catalizator natural al grăsimii. 9 beneficii ale consumului de lămâi verzi - Sfatulparintilor.ro
Shop

Tratamente naturiste. Lime – catalizator natural al grăsimii. 9 beneficii ale consumului de lămâi verzi

01 martie 2016, , Vizualizări: ...
lime - lamaie verde - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Lime, ruda de culoare verde a lămâii este mai bogată în antioxidanți decât aceasta, însă mai puțin acidă, având o cantitate mai mică de vitamina C și poate fi folosită cu succes în diete sanatoase și pentru tratamente naturiste. Originară din India, însă cultivată astăzi în toate țările unde clima o permite, lime are aromă puternică, dar foarte plăcută care, grație proprietăților sale îmbunătățește starea generală de sănătate și luptă cu succes împotriva multor afecțiuni.

Deși sunt mai puțin cunoscute la noi, proprietățile medicinale ale lămâilor verzi (lime, lmette) le concurează pe cele ale suratelor lor galbene. Studiile arată că lămâia verde are o putere mult mai mare de a lupta împotriva radicalilor liberi, spre deosebire de ceaiul verde și ciocolata neagră.
Pe lângă vitamina C (un sfert de cană de suc de lime conține peste 46% din doza zilnică recomandată de vitamina C) lime conține calciu, tiamină, vitamina A, fier, niacină, vitamina B, fosfor, riboflavonoină și proteine, elemente ce îmbunătățesc respirația și digestia, întăresc oasele și imunitatea, detoxifică și fortifică organismul, acționând astfel nu doar în tratarea, ci și în prevenirea bolilor.
Lămâia verde elimină toxinele, are efect antioxidant și reglează asimilarea substanțelor nutritive, favorizând atât digestia, cât și metabolismul hepatic. Combate constipația, elimină toxinele, reduce depozitele adipoase, reglează colesterolul, îmbunătățește rezistența oaselor, calitatea vederii și tonusul general.
Iată împotriva căror afecțiuni luptă cu succes lămâia verde:
1. Previn cancerul
În compoziția lămâii verzi se află limonoide, compuși cu proprietăți anticancerigene. Astfel, printr-un consum constant de lime, riscul de a suferi de cancer de colon sau de stomac este redus la minimum.
2. Îmbunătățesc imunitatea
Vitamina C din lime ajută la întărirea imunității. Aceasta previne răceala și gripa și reduce riscul de boli cronice. Mai mult decât atât, lămâile verzi sunt o bogată sursă de fitonutrienți și flavonoizi cu proprietăți antioxidante. Antioxidanții sunt esențiali în neutralizarea radicalilor liberi, care deteriorează celulele, ADN-ul și cresc riscul de cancer, bolilor de inimă și îmbătrânirea prematură.
Citește mai mult pe Antena Satelor despre motivele pentru care poți utiliza lămâia în varii tratamente naturiste

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu