Mulţi oameni consideră că într-o alimentaţie sănătoasă n-au ce căuta grăsimile. Însă sunt şi alte persoane care spun că argumentele pentru care grăsimile au fost exluse din alimentaţia sănătoasă nu stau în picioare la o examinare atentă. Grăsimile au căpătat o reputaţie proastă în urmă cu zeci de ani când oamenii de ştiintă au interpretat greşit anumite studii legate de alimentaţia sănătoasă, considerând că un consum de grăsimi duce la obezitate şi boli de inimă. Prin urmare, mâncărurile grase au fost eliminate din alimentaţia sănătoasă întrucât ar fi responsabile pentru creşterea nivelului colesterolului, blocarea vaselor sanguine etc.
Însă, în America, spre exemplu, dietele bazate pe alimente sărace în grăsimi n-au avut rezultatul scontat, dimpotrivă, tot mai mulţi oameni suferă de obezitate. Astfel că experţii au început să-şi revizuiască atitudinea despre grăsimi, lucru recomandat de altfel, pentru toţii oamenii.
Ca şi carbohidraţii şi proteinele, grăsimile sunt un nutrient esenţial. Ceea ce înseamnă că organismul uman are nevoie de grăsimi pentru a îndeplini anumite funcţii esenţiale pentru absorbţia unor vitamine precum A, D, E şi K. În plus, grăsimile sunt o importantă sursă de energie şi este vitală pentru sănătatea pielii şi a părului. Şi surprizele nu se opresc aici: noi cercetări au demonstrat următorul lucru: consumul grăsimilor potrivite reduce riscul de a dezvolta diabet, boli de inimă, obezitate şi îmbunătăţeşte nivelul colesterolului. Nu este important cât de multă grăsime conţine alimentaţia sănătoasă, ci tipul de grăsime consumat. Iar când este vorba de kilograme în plus, contează şi numărul de calorii consumate. Iată care sunt grăsimile care nu trebuiesc eliminate dintr-o alimentaţie sănătoasă:
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!