Proprietatile oualor de gaina au fost puse sub semnul intrebarii de neumarate ori. Cu toate ca multi oameni se feresc sa consume acest aliment, compozitia sa unica ofera o multime de beneficii pentru sanatate.
- Creierul se afla sub protectia colinei
Fotolipidele care asigura comunicarea normala intre celulele creierului sunt compuse din colina. S-a demonstrat clinic ca aceasta vitamina este cel mai important material de constructie al creierului. Daca mananci un ou pe zi, organismul primeste suficient din acest nutrient. Deficitul de colina are ca efect slabirea memoriei.
- Vederea este protejeata datorita luteinei
Noi studii au demonstrat ca ouale de gaina sunt bogate in luteina. Aceasta substanta este responsabila pentru claritatea si ascutimea vederii. Deficienta de luteina, determina schimbari distructive in tesuturile ochiului, iar vederea se deterioareaza in mod ireversibil.
- Vitamina D ajuta la absorbtia de calciu
Daca ii oferi unei persoane sa aleaga intre a inghiti o lingura de ulei de peste sau sa manance un ou fierb, majoritatea il va prefera pe ultimul. Mai ales cand vor afla ca ambele contin aceeasi cantitate de vitamina D. In plus, oamenii de stiinta au descoperit o modalitate de a creste cantitatea de vitamina D din oua prin hranirea ganilor cu suplimente speciale. Vitamina D ajuta organismul sa absoarba mai bine calciul si intareste oasele si dintii.
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025