Shop
Ultimele 100 de articole

Și-a pierdut vederea din cauza unei jucării aparent inofensive. Părinții nu ar trebui să o cumpere

29 august 2017, , Vizualizări: ...

Un adolescent și-a pierdut vederea din cauza unui laser pointer. Aceasta pare o jucărie inofensivă, dar realitatea este cu totul alta. Nu este singura victimă.

Cât rău face un laser pointer

Dacă acesta ajunge în mâinile unui copil, vătămarea poate fi direct proporțională cu vârsta, căci copilul nu va realiza că își face rău.

Majoritatea celor care își cumpără un laser point se gândesc că este un mod de distracție.

Acesta este folosit în spațiul liber, pentru distracția cu animalele, etc. Cei mai mulți nu conștientizează pericolul dincolo de unda luminoasă și colorată.

Adolescentul din povestea de astăzi nu este singura victimă a acestei… jucării. Ca el sunt mulți alții. Alții chiar și cu vârste mai mari.

Adolescentul australian și-a pierdut 75% din vedere după ce s-a tot jucat cu laserul exact așa cum nu ar fi trebuit să o facă – l-a ținut în ochi.

Medicii care l-au îngrijit pe băiat au declarat că timpul de expunere a ochilor la laser pointer nu a fost de lungă durată.

Ei trag un semnal de alarmă către toți părinții și tinerii care cumpără astfel de jucării să nu o mai facă sau să își supravegheze atent copiii dacă au așa ceva în casă.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu