Cum poţi evita produsele contaminate cu pesticide. Află care sunt cele mai toxice fructe şi legume

29 martie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - alimente pesticide

Asociaţia pentru protecţia mediului Greenpeace a făcut public miercuri un studiu în care ne prezintă cele mai toxice fructe şi legume de pe piaţa europeană. ONG-ul ne oferă şi câteva sfaturi pentru a evita produsele contaminate cu pesticide.
În primul rând, cumpăraţi produse organice. În agricultura organică se folosesc numai câteva pesticide, iar  ingredientele lor active sunt substanțe naturale. Acestea sunt mult mai puțin nocive pentru sănătate decât pesticidele chimice folosite în agricultura convențională.
Fiţi atenţi la ţara de origine a produsului! În funcție de țara de origine, fructele pot supuse unui tratament cu un număr mare de diferite pesticide. Cel mai bine este să cumperi fructe și legume produse local, în sezonul specific.
Clătiți fructele și legumele cu apă călduță. Prin această metodă pot fi eliminate măcar o parte din pesticide. Spălați-vă mâinile după decojirea citricelor, bananelor sau a fructelor mango. Altfel, contaminanții din coaja fructelor pot fi ingerați cu ușurință. Este recomandabil să îndepărtați frunzele exterioare ale salatei și ale verzei.
Citeşte mai mult pe rtv.net

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. cristachem10 spune:

    Cel mai bine este să cumperi fructe și legume produse local, în sezonul specific.Foarte adevarat…

  2. ananaghi spune:

    macar o parte le avem din gradina noastra…

  3. ramy29 spune:

    Sunt alarmante stirile despre alimente cu E -uri , legume si fructe cu pesticide. Aproape toate produsele sunt periculoase …… Multumim de sfaturi !

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu