Shop

CAFEAUA DECOFEINIZATĂ. 5 lucruri mai puțin cunoscute despre aceasta

16 iulie 2017, , Vizualizări: ...
cafea - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - caffeine-1850629_1920

Cafeaua este pentru mulți dintre noi un răsfăț zilnic, fără de care diminețile ar fi lipsite de farmec. Iar cei care consumă regulat licoarea amăruie și aromată, înțeleg pe deplin însemnătatea acestui obicei transformat uneori în „alint”.
Dacă, din motive medicale sau pur și simplu pentru că nu doriți să oferiți organismului o cantitate mare de cofeină, vă numărați printre consumatorii de cafea decofeinizată, vă facem cunoscute câteva lucruri despre această variantă de cafea, pe care, probabil nu le știați.

Ce presupune procesul de decofeinizare al cafelei. De obicei cafeaua decofeinizată este obținută din soiuri superioare de cafea, care rezistă foarte bine la procedeele de decofeinizare păstrându-și aroma și savoarea. Miscelele de cafea decaf sunt în proporție mai mare Arabica și mai mică Robusta.

(…)

Cafeaua decofeinizată nu este lipsită de cofeină. O cafea supusă procesului de decofeinizare nu este 100% lipsită de cofeină, păstrând în compoziție un procent ce oscilează între 5 și 14% cofeină. Conform reglementărilor curente, o cafea este decofeinizată dacă i s-a înlăturat 97% din cofeina pe care o conține în mod normal.

Iată și alte lucruri pe care trebuie să le știți despre cafeaua decofeinizată:

 

1. Solvenții folosiți pentru decofeinizare sunt nocivi

Pentru decofeinizare sunt folosite mai multe metode, una dintre acestea fiind cea chimică, care folosește constant solvenții. Aceștia sunt substanțe chimice care nu sunt eliminate ulterior (sau nu total) din conținutul cafelei, astfel că ajung în organismul nostru prin consumul acesteia. Acești solvenți sunt dăunători sănătății, fiind cunoscuți mai ales pentru riscul lor cancerigen.

Citește mai departe AICI

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu