Anxietatea excesivă, semn al unei inteligenţe superioare

23 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Anxietate

Selecţia naturală a condus la supravieţuirea persoanelor cele mai anxioase, întrucât acestea au reuşit, graţie temerilor lor excesive, să anticipeze mai bine pericolele şi au putut astfel să se protejeze.
Starea de angoasă ar putea fi o trăsătură constitutivă a fiinţei umane. Astfel, cercetătorii americani dintr-un grup pluridisciplinar de la Universitatea Columbia, Institutul american pentru sănătate şi laboratorul farmaceutic GSK consideră că anxietatea excesivă care afectează uneori anumite persoane pare că a evoluat odată cu inteligenţa umană, informează lefigaro.fr.

Anxietatea, descrisă de obicei ca o afecţiune, ar fi în realitate o trăsătură benefică pentru specia umană, consideră autorii acestui studiu, publicat pe 12 aprilie în revista Frontiers in Evolutionary Neurosciences.

Cercetătorii americani au evidenţiat o corelaţie la anumite persoane între un nivel excesiv de anxietate şi rezultate superioare la testele de stabilire a coeficientului de inteligenţă (IQ).

Citeşte mai mult pe www.rtv.net

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (2)

  1. mamaluiluca spune:

    Fooarte adevarat!..numai ca unele persoane, din pacate, nu ma cred cand le zic.. 😐 ..eu inainte sa fac ceva nou, ma gandesc daca nu o sa regret mai tarziu sau daca nu o sa-mi fac mai mult rau, ma transpun in viitor, daca se poate spune asa..eu traiesc in prezent si in viitor..asa sunt eu..si de asta nu regret nimic din ce am facut pana acum cu vointa, pt ca am gandit bine inainte.. 😐

  2. mamaluiluca spune:

    Si de multe ori mai bine pun raul in fatza, daca nu sunt sigura de ceva..oricum, ma consider o persoana normala..numai ca, din pacate, unii nu sunt nici atat si deranjeaza si pe altii… 😐

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu