Shop

Jucariile si dezvoltarea copilasului meu

15 iunie 2011, , Vizualizări: ...

Un rol foarte important in dezvoltarea copiilor il au jucariille! Cand ii cumpar o jucarie am in vedere urmatoarele aspecte: sa fie adecvata varstei, sa fie educativa si in primul rand sa nu fie periculoasa. Am auzit foarte multe cazuri in care copii s-au ranit foarte grav cu jucarii inadecvate varstei sau chiar au murit sufocati! O tragedie pentru familie.

Inca din primele zile de viata Mario a inceput sa primeasca jucarii. Cand am ajuns acasa de la maternitate, mama a cumparat o jucarie zornaitoare sub forma de clown. Soacra mea a cumparat o jucarie pentru carut si o jucarie sub forma de vacuta, dar muzicala! Nasii cand au venit sa-l vada i-au adus de asemea o jucarie, de plus-zornaitoare. Noi, i-am cumparat un carusel de plus care i l-am atarnat deasupra patutului. Jucarii a primit si la botez, foarte multe zornaitoare, si jucarii muzicale.

Dupa ce a mai crescut, pe la 6 luni, ne-am gandit ce jucarii educative sa-i mai cumparam! i-am luat un premergator sub forma de masinuta. Cand l-am pus prima data in el a fost foarte incantat, s-a jucat cu jucariile de la bord, cu jucariile muzicale, dupa ce a mai crescut un pic a inceput sa umble in toata camera cu premergatorul!Acum , la un anisor nici nu accepta sa mai stea in el,nu ii mai place, prefera sa umble de-a busilea sau in picioruse tinanduse de mobila!

Acum , la un anisor are foarte multe jucarii, i-am cumparat lego, pinguin cu monede, girafa cu bile,plusuri……Fiecare dintre aceste jucarii este educativa, dar placerea de a se juca cu ele este mult mai mare atunci cand se joaca si mami sau tati cu el!.Prin joc, copilasul meu invata zi de zi sa descopere lucruri noi,incercam sa-i dezvoltam perspicacitatea si inteligenta. Jocul si afectiunea si importante in dezvoltarea copilului.

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu