Shop

creativitatea

16 ianuarie 2011, , Vizualizări: ...

Creativitatea este un proces mental si social care implica generarea unor idei sau concepte noi, sau noi asocieri ale mintii creative intre idei sau concepte existente.

Creativitatea este un concept multidimensional si se poate manifesta in multiple domenii. Identificarea si cuantificarea naturii creativitarii constituie obiective dificile. Conceptul de creativitate poate fi definit din perspectiva unor discipline diferite: psihologie, psihologie socială, stiinte cognitive, arte, inteligenta artificiala, filozofie, economie, management etc. si deci la multe niveluri distincte: cognitiv, intelectual, social, economic, artistic, literar etc. Dificultatea definirii creativitatii rezida in asocierile particulare ale acestui concept cu artele, in natura complexa a creativitatii si in varietatea teoriilor care au fost dezvoltate pentru a o explica. Multi oameni asociaza creativitatea in special cu artele: muzica, teatrul, dansul, literatura etc. care sunt deseori denumite "arte creative". Asa cum s-a precizat mai sus, creativitatea nu este proprie numai pentru arte, ci este la fel de fundamentala pentru progresele din stiinte, din matematica, tehnologie, politică, afaceri și în toate domeniile vieții cotidiene.

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (2)

 1. dodolin spune:

  am norocul sa fiu mamica cu norma intreaga de cand sa nascut si pana acum la 6 ani,tot timpul il am pentru el cat timp este la scoala imi fac treburile mele apoi 100% ma ocup de el,mancare,teme joca.

 2. sima spune:

  Frumos povestit
  Sunt multe mamici care trec prin asta ce bine ar fi daca s-ar gasi solutii sa ne petrecem cu copii mai mult timp.
  Tot banii sunt de vina.
  Daca nu sunt 2 salarii in casa ff greu te descurci.
  Esti totusi fericita ca te ajuta parintii si nu dai banii la bona.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu