Shop

Cand va incepe bebelusul meu sa mearga in picioruse

13 mai 2011, , Vizualizări: ...

Saptamana trecuta am fost la vaccinul de 1 anisor. Acolo era o fetita de aceeasi varsta cu baietelul meu si am observat ca ea, cu toate ca era mai plinuta un pic mergea singurica. Am inceput sa ma intreb: oare cand va merge si baietelul meu singurel. El a pornit de-a busilea, oriunde vrea sa se duca se duce in mare viteza de-a busilea. Apreciez ca se ridica singur in picioruse, se sprijina de orice gaseste si se ridica, merge si de-a lungul canapelei, de-a lungul obiectelor din casa, dar inca ii este frica sa porneasca singurel sa descopere lumea pe propriile lui picioruse!

Eu il incurajez dar nu il grabesc, pentru ca la orice presiune din partea noastra, evolutia poate fi incetinita. Increderea in fortele  propii este la fel de importanta in dezvoltarea lui fizica, cat si coordonarea si forta muschilor.

Intervalul de varsta la care copii incep sa mearga este foarte larg. Multi incep inainte de varsta de un an, dar unii nu fac primii pasi pana in al doilea an de viata. Perioada de trecere de la mersul de-a busilea la mersul sprijinit de diferite obiecte si apoi la mersul fara nici un fel de sustinere variaza de la un copil la altul.

Mersul cu sprijun va fi urmat de mersul in picioare, care incepe in mod normal intre varsta de 11 si 13 luni. Unii bebelusi incep sa umble singuri deja la noua luni, altii doar la 14 sau 15 luni. "Intervalul de varsta la care copii incep sa mearga este foarte larg.

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu