Shop

Baby Gym – Kinetobebe

14 noiembrie 2011, , Vizualizări: ...

In societate actuala, din ce in ce mai sedentara, initierea precoce a unor programe de miscare ar fi nu numai benefica ci si prioritara in cadrul activitatilor zilnice a copiilor. Tocmai de aceea Centrul Kinetobebe a conceput pentru dumneavoastra programe specifice in cadrul conceptului de Baby Gym.
Acesta propune programe de gimnastica pentru dezvoltarea senzoriala si motorie armonioasa a nou-nascutului si sugarului.
Programele sunt structurate pe grupe de varsta si urmaresc atingerea cat mai rapida a momentelor cheie din dezvoltarea neuromotorie a copilului, cultivand in acelasi timp dragostea acestuia pentru miscare si imbunatatindu-i abilitatile psihomotorii.
Cu ajutorul specialistilor nostri, copiii se vor juca, se vor misca si se vor dezvolta, obisnuindu-se sa adopte un stil de viata activ, care sa previna eventualele deficiente atitudinale si de mers care pot sa apara in copilarie.
Variante de programe
FLUTURASII
URSULETII
SPIRIDUSII

Nivelul 1: FLUTURASII
Este special conceput pentru bebelusii care inca nu merg in patru labe.
Programul contine exercitii unice de gimnastica special concepute pentru bebelusi, combinate cu masaj si yoga pentru relaxare si linistire,cu scopul de a a ajuta dezvoltarea armonioasa a bebelusului.
La fiecare sedinta de Baby Gym se abordeaza moduri variate pentru linistirea si relaxarea bebelusilor, pentru calmarea colicilor, dar si combaterea starii de hipertonie tipica bebelusilor.
In timpul sedintelor de gimnastica bebelusii se simt minunat, lucrand impreuna cu mamele lor pentru tonifierea muschilor gatului, abdomenului, manutelor si picioarelor.
Pentru parinti si/sau insotitori, aceste grupe sunt ocazii de a intalni alte mame, pentru a face schimb de informatii referitoare la cresterea copiilor, de a cunoaste personalitatea in devenire a bebelusului si de a-l vedea jucandu-se impreuna cu alti copii de varsta apropiata.
Nivelul 2: URSULETII
Adresate copiilor care merg in patru labe, pana la 24 de luni.
Sedintele de gimnastica pentru aceasta varsta sunt originale, distractive, incurajatoare si pline de energie.
In urma acestor sedinte copiii devin mult mai increzatori in fortele proprii, in miscarile pe care le pot face, invata sa isi coordoneze membrele si sa se miste independent.

In timpul sedintelor copiii se joaca, practica gimnastica si pozitii de yoga, in pozitii variate.

Kinetoterapeutii pot depista si eventuale probleme pe care copilul le poate prezenta (mers cu varfurile in interior sau exterior) iar mama sau insotitorul vor fi invatati diferite exercitii pentru corectarea acestora.
Nivelul 3: SPIRIDUSII
Adresate copiilor cu varste cuprinse intre 24 luni pana la 3 ani;
Combina exercitiile de gimnastica si kinetoterapie cu exercitiile de relaxare si concentrare, cantece, jocuri si activitati educative, imbunatatind astfel relatia dintre parinte si copil.
Aceste sedinte sunt o foarte buna alternativa la jocul haotic din parc, topaitul fara noima sau alergatul fara control, si vor ajuta copilul dumneavoastra sa descopere un stil de viata sanatos in timp ce se simte bine si se distreaza
In cadrul sedintelor de Baby-Gym se pune accent pe:
 Cresterea fortei, a flexibilitatii si coordonarii;
 Cooperare si ascultarea diferitelor comenzi;
 Ideea de utilizare in comun sau pe rand a jucariilor;
 Acceptarea unor provocari si lucruri noi precum si colaborarea cu persoane straine (kinetoterapeut sau alti copii);
 Ajutarea si incurajarea copilului sa devina independent;
 Separarea confortabila de parinti;
 Dezvoltarea sentimentului de mandrie la realizarea obiectivelor;
 Cunoasterea culorilor, numerelor si literelor;
 Auto-exprimare;
 Socializare timpurie;
 Pregatirea pentru cresa si gradinita;
 Etc.
Programele de Baby Gym aduc beneficii atat COPILULUI cat si MAMEI
COPILULUI
 atingerea mai rapida a etapelor de dezvoltare neuromotorie ( sa stea in fundulet, sa mearga in patru labute, sa stea in picioare, etc.)
 adaptarea facila la schimbarile de mediu familial si la prezenta persoanelor noi, imbunatatindu-le posibilitatile de relationare;
 stimularea abilitatilor psihomotorii ale copilului;
 satisfacerea nevoilor sale de miscare, indiferent de varsta;
 posibilitatea depistarii eventualelor deviatii si deficiente ce pot sa apara de-a lungul perioadelor de crestere.
MAMEI
 ofera informatii referitoare la modalitati de mobilizare si pozitionare a copilului pe care multe dintre ele nu le cunosc;
 furnizeaza oportunitati de relationare cu alte mamici care au copii de varste apropiate, cu care pot schimba impresii, sfaturi;
 elimina rutina zilnica oferindu-le posibilitatea unei activitati sociale.
Specialistii nostri va pot oferi sfaturi si recomandari cu privire la continutul programelor si momentul de intoducere de elemente noi, asa fel incat copilul dumneavoastra sa fie intotdeauna pregatit pentru a face fata provocarilor din activitatea zilnica.

CENTRUL KINETOBEBE

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu