Tipuri de termometre copii – avantaje si dezavantaje - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tipuri de termometre copii – avantaje si dezavantaje

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » Tipuri de termometre copii – avantaje si dezavantaje

In cazul copilasilor, o temperatura normala se incadreaza intre 36 si 37.5 grade Celsius, orice temperatura peste 38 de grade fiind considerata un semn de boala. Chiar daca temperatura unui copilas poate creste alarmant atunci cand este bolnav, o temperatura usor crescuta nu este un indicator pentru starea de sanatate. In acest sens, unii copii pot sa fie bolnavi si sa aiba o temperatura normala sau mai mica, pe cand altii pot avea o temperatura usor ridicata fara a fi bolnaviori.

 

Avand in vedere varietatea afectiunilor de care poate avea parte copilul tau, un termometru nu trebuie sa-ti lipseasca din casa sau din geanta atunci cand sunteti plecati pentru cateva zile. Pentru ca in zilele noastre exista mai multe tipuri de termometre copii, ti-am pregatit un articol care sa te ajute sa-l alegi pe cel potrivit pentru tine si puiul tau.

 

  1. Termometrul clasic, cu mercur – este un termometru ieftin, care pana nu demult nu lipsea din nicio casa. Cu toate acestea, acest tip de termometru nu este intotdeauna usor de utilizat si utilizarea lui supune copilul la riscul contaminarii cu mercur (in cazul spargerii acestuia)

 

  1. Termometrul digital – ofera o masurare rapida a temperaturii, dar si o acuratete mai buna fata de stramosul lui, termometrul cu mercur. Cu toate acestea, termometrul digital prezinta dezavantajul ca necesita baterii si ca zgomotul lui poate trezi un copilas adormit

 

  1. Termometrul cu infrarosu – masoara temperatura intr-un timp extrem de scurt (aproximativ 3 secunde), astfel copilul nu trebuie sa stea nemiscat pentru o perioada mai lunga de timp. In general, un termometru in infrarosu este multifunctional, deci poate fi utilizat in mai multe moduri (temperatura poate fi luata din gurita, ureche, frunte, etc.)

 

  1. Termometrul oral tip suzeta – este un termometrul care prezinta siguranta, pentru redarea temperaturii fiind nevoie de aproximativ 2-3 minute. Si acest tip de termometru necesita baterii, iar inainte de utilizarea lui copilul nu trebuie sa consume alimente fierbinti sau reci

 

  1. Termometrul timpanic – acest termometru masoara temperatura extrem de rapid si elimina riscut contaminarii. Nu este insa recomandat bebelusilor mici (sub 3 luni) pentru ca exista riscul ca timpanul copilului sa fie lezat daca cel mic se misca. In plus, un astfel de termometru necesita baterii si poate fi destul de scump

 

  1. Termometrul axial – cu ajutorul acestui termometru masurarea temperaturii se face rapid (2-3 secunde) si acesta elimina riscul contaminarii. Cu toate acestea este mai greu de folosit in cazul unui copil agitat si poate fi mai scump decat alte termometre

 

  1. Termometru tip banda – banda indicatoare a temperaturii poate sa fie extrem de utila si cel mic se poate distra atunci cand mama o utilizeaza. Temperatura copilului se masoara in aproximativ 15 secunde si este indicata de colorarea unei zone de pe banda. Cu toate acestea, banda indicatoare a temperaturii nu este apreciata de catre specialisti, pe motiv ca nu ofera valori exacte si corecte ale temperaturii.

 

Indiferent de tipul de termometru pe care te hotarasti sa-l achizitionezi, este important sa tii cont de faptul ca termomentrul trebuie sa fie sigur, usor de citit si ca acuratetea masurarii este un criteriu principal de selectie.

Data articol: 20/03/2014