Shop

Cum te pregăteşti ca să ai CELE MAI BUNE REZULTATE LA BAC

09 iunie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Examen bacalaureat

Elevii de clasa a XII-a vor intra, în curând, în focul examenului de Bacalaureat. Pentru că nu toţi copiii îşi pot stăpâni emoţiile în mod natural, RTV.NET a cerut câteva sfaturi unui psiholog şi unui nutriţionist despre cum ar trebui să se pregătescă liceenii pentru a face faţă cu SUCCES examenului de maturitate.

Toată materia a fost învăţată, ba mai mult, aţi avut timp şi de o recapitulare ca la carte, însă, de multe, ori, pregătirea pentru examen nu este completă fără una psihică.

 
Recomandările psihologului

Aveţi emoţii, iar acest lucru este absolut firesc, pentru că ele vă dau adrenalină şi energie.

„Orice emoţii pozitive sau negative nu au neapărat o influenţă negativă. Emoţiile sunt absolut normale în aceste situaţii. Dacă nu ar fi ele, s-ar instala o stare de indiferenţă, care nu aduce niciun fel de mobilizare. Emoţiile sunt foarte constructive în această situaţie, însă, pentru un adolescent, diferenţele sunt foarte fine, între a reuşi să-şi canalizeze energiile în mod constructiv şi a se lăsa dominat de ele. De cele mai multe ori, ele sunt mobilizatoare şi automat, nu pot aduce
decât energie, adrenalină, focus mai puternic, reactualizare de memorie”, a declarat, pentru RTV.NET, psihologul Alina Plăişeanu.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (1)

  1. Highschool_inamerica spune:

    Pt. a fi bine pregatit, un elev poate accesa si un program de studii in strainatate. Are intre 15 – 18 ani si vrea sa aiba o experienta de neuitat in timp ce invata limba engleza? Vrea sa devina membrul unei familii americane, al unei echipe de sport sau sa participe la activitati extracurriculare? Atunci http://www.highschoolinamerica.org/ este sansa care-i va schimba viata!! Mult succes!

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu