Top trei antibiotice naturale - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top trei antibiotice naturale

Sfatulparintilor » Zona Verde » Top trei antibiotice naturale

Ne temem de antibiotice si de efectele lor secundare, dar exista in natura remedii blande, fara efecte secundare. Datorita substantelor active, acestea te feresc de infectii si reduc din simptomele unor afectiuni care apar in urma contactului cu bacteriile. Iata care sunt antibioticele natural pe care te poti baza.

 

Usturoiul tine amigdalele sanatoase

Mujdeiul de usturoi sau cateii de usturoi consumati ca atare scad riscul de infectii datorita unei substante antibiotice pe care o contin. Este vorba despre alicina, despre care ultimele studii sustin ca amelioraeza sanatatea celor diagnosticati cu pneumonie stafilococica si streptococica, care au rezistenta la antibiotice. Alicina, care se elibereaza atunci cand usturoiul este zdrobit, este utila si in cazul infectiilor tractului respirator. Asa se explica efectul pozitiv al cataplasmelor cu usturoi aplicate in zona gatului atunci cand suferim de dureri date de inflamatia amigdalelor. Tot datorita alicinei, usturoiul este indicat pentru reducerea simptomelor in cazul infectiilor produse de stafilococi adica in caz de bronsite, furunculi si abcese.

Un studiu recent a aratat ca eficienta usturoiul este chiar mai mare decat a antibioticelor in cazul infectiilor cu bacteria Campylobacter, care provoaca toxiinfectii alimentare. Aceasta bacterie poate fi neutralizata de o substanta din usturoi, numita dalil sulfid, sustin cercetatori de la Universitatea de Stat din Washington, SUA. Potrivit savantilor americani, in cadrul testelor de laborator, substanta izolata din usturoi a fost de 100 de ori mai eficienta in toxiinfectiile alimentare comparativ cu doua antibiotice prescrise frecvent, pe baza de eritromicina si ciprofloxacina.

 

Mierea te salveaza de infectii ale pielii

Pe langa vitamine si minerale, mierea contine si substante antibiotice care, desi sunt sensibile la lumina si la caldura, au actiunea eficienta in stoparea proliferarii mai multor tipuri de bacterii. De exemplu, mierea opreste multiplicarea microbilor difteriei si tifosului, iar cecetatorii de la Universitatea Ottawa au descoperit ca poate distruge bacteriile care produc sinuzita. De asemenea, mierea poate actiona pozitiv impotriva infectiilor cu streptococul auriu si E.coli. In functie de zona de proventienta, actiunea bactericida a mierii este diferita. De pilda, miera obtinuta din flori montane are o actiune mai puternica decat cea obtinuta din polenul florilor de campie. Dintre sortimentele de miere international, mierea de manuka are cel mai puternic efect antibacterian, iar dintre sortimentele autohtone, cea mai eficienta impotriva bacteriilor este mierea de conifere. Mierea pote fi folosita inclusiv extern prin aplicatii locale pentru a trata infectiile pielii, precum cele care duc la aparitia acneei si sensibilitatea tegumentara.

 

sfatulparintilor.ro-Goldenseal_8505

 

Goldenseal, antibiotic si protector al mucoaselor

Planta originara din  America de Nord, goldenseal a fost folosita din vechime de triburile de indieni pentru a trata raceala, gripele, afectiunile gastro-intestinale si uro-genitale. Efectul antibiotic al plantei este datorat componentelor bioactive: alcaloizi izochinolinici, biotina, uleiuri volatile, rezine, inozitol, vitamine A, C, E, minerale si fitosteroli. Dintre alcaloizii izochinolinici, berberina are actiune antiinfectioasa, antiinflamatoare si imunostimulatoare. Sunt recunoscute proprietatile sale adjuvante in terapiile antitumorale, datorita actiunii distructive asupra telomerazei, enzima ce are rolul de a favoriza diviziunea anormala a celulelor tumorale, detectata in peste 85% dintre cazurile de tumori canceroase.

Biotina, cunoscuta si sub denumirea de vitamina B7 sau B8, face parte din grupa vitaminelor B si are rol esential in protejarea mucoaselor organismului si in metabolismul proteinelor, al lipidelor si al glucidelor. Biotina ajuta si la metabolizarea glucozei, ameliorand simptomele in diferite tipuri de diabet. S-a remarcat de asemenea faptul ca deficitul de biotina in organism conduce la scaderea imunitatii, la aparitia starilor de oboseala si la un aspect imbatranit al pielii si parului.

Uleiurile volatile extrase din radacina plantei goldenseal au efect antiseptic si antiinflamator, actionand sinergic cu celelalte componente bioactive pentru asigurarea nivelului optim de sanatate a organismului.

Produsul Goldenseal de la Secom® este antibiotic natural si protector al mucoaselor organismului cu efect antiinfectios viral, antibacterian, antifungic si antiparazitar. Este un produs care stimuleaza sinteza imunoglobulinei Iga, de aceea  protejeaza mucoasele organismului (nazala, bucala, faringiana, intestinala, traheala, pulmonara, vaginala, urinara, oculara). Goldenseal reduce inflamatiile insotite, sau nu, de secretie abundenta (faringita, laringita, gingivita, amigdalita, inflamatii ale mucoasei bucale, ale limbii (glosita), parodontoza, gastrita, sindrom de colon iritabil, boala Crohn, hepatite etanolice, rinita, sinuzita, otita, cervicita, anexita, vaginita, prostatita, dermatita, conjunctivita, keratita, etc.), este  imunostimulator (stimuleaza acţiunea macrofagelor si a leucocitelor) si poate fi folosit cu success complementar in terapiile antitumorale.

Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand http://www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 11/11/2012