Cauze anemie
Dupa aceasta varsta, trebuie sa ii iei copilului mancaruri gata preparate bogate in fier pe care le gasesti citind atent etichetele sau, daca ii prepari tu mancarea diversificata, alegandu-i acele alimente cu continut ridicat de fier.
Desi multi copii sanatosi au o dieta bogata in fier, uneori se recomanda si un supliment alimentar de fier daca se diagnosticheaza o anemie la analizele de sange. Suplimentele de fier nu se vor da copilului decat la indicatia medicului si doar daca el e diagnosticat ca fiind anemic. Ele pot dauna sanatatii copilului daca fierul ajunge in corp in cantitate mai mare decat are nevoie acesta. Anemia feripriva poate fi prevenita de multe ori asigurandu-ne ca exista suficient fier in dieta copilului.
Deficienta de fier ramane, totusi, o problema reala, in special pentru unii copii intre 1-3 ani care mananca putin, in fuga, beau prea mult lapte si nu consuma alimente bogate in fier.
In general, copilul tau trebuie sa manance cel putin doua sau mai multe alimente bogate in fier pe zi. Pentru multi parinti este destul de dificil sa retina ce alimente contin fier mai mult decat altele. Iata totusi aceasta lista care te poate ajuta sa alegi alimentele potrivite pentru copil:
Alimentele bogate in fier
Alimentele care sunt o buna sursa de fier sunt:
- ficatul
- carnea rosie macra, incluzand vita, porc, miel
- fructele de mare si pestele (scoici, melci, ton, somon, creveti).
- legumele-boabe de orice fel, inclusiv soia, fasole, mazare, naut, linte, etc.
- cerealele integrale cu supliment de fier, inclusiv painea integrala, orezul si pastele integrale.
- legumele de culoare verde: spanacul, patrunjelul, broccoli, sparanghel
- tofu
- curcanul si puiul
- nucile
- galbenusul de ou
- fructele uscate precum stafidele, prunele, curmalele, smochinele, caisele.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025