Rugăciune de luni. Ce să faci și ce să nu faci într-o zi de luni - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Rugăciune de luni. Ce să faci și ce să nu faci într-o zi de luni

Sfatulparintilor » Preșcolari » Rugaciuni pentru copii » Rugăciune de luni. Ce să faci și ce să nu faci într-o zi de luni
Rugăciune de luni
Credit foto: Depositphotos.com

Fiecare zi a saptămânii are rugăciuni pe care să le rostești. Iată o rugăciune de luni. Precum și o serie de lucruri pe care să le faci și pe care să nu le faci într-o zi de luni.

Rugăciunea zilei de luni

Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire! O, Doamne, astăzi Îîţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta.

Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în Rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi Îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor. Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin!

Rugăciune de miercuri. Ce să faci și ce să nu faci într-o zi de miercuri

Originea denumirii de luni

Luni este ziua Lunii. Ideea că ziua de luni aparține Lunii se întoarce în istoria antică. În Grecia antică, ziua era numită „hemera selenes,” ceea ce înseamnă „ziua Lunii”. În latină, era „dies lunae,” ceea ce înseamnă „ziua Lunii.”

În norvegiana veche, ziua se numea „mánadagr,” ceea ce înseamnă tot „ziua Lunii.” În limba norvegiană actuală, ziua se numește „mandag”. În engleza veche, ziua era cunoscută sub numele de „mōnandæg,” – ziua Lunii.

În Asia, luni vine de asemenea de la Luna. În China, Japonia și Coreea, este ziua Lunii. În Thailanda, ziua de luni se numește Wan Jan, „ziua zeului Lunii, Chandra”.

În întreaga lume, luni onorează Luna. Luna are o putere mare. Gravitația sa stabilizează gravitația Pământului. După cum știm cu toții, gravitația Lunii generează mareele înalte și joase în jurul Pământului.

În astrologie, Luna este legată de emoții. Este, de asemenea, legată de subconștient și de caracteristicile mai profunde ale personalității tale. Păstrează memoria ta. Luna reprezintă capacitatea ta de a te adapta la oameni, evenimente și locuri. Luna este de gen feminin. Este yin. Luna reprezintă nevoia de securitate.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 29/10/2023