Cele mai frecvente tulburari de vorbire la copii, abordate pe limba parintilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai frecvente tulburari de vorbire la copii, abordate pe limba parintilor

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Cele mai frecvente tulburari de vorbire la copii, abordate pe limba parintilor

Cabinetul psihologic Viorica Stoian anunta lansarea atelierului Dezvoltarea limbajului la copii – Curs pentru Parinti, realizat in colaborare cu psihologul specializat in problemele de vorbire ale copiilor Cristina Rebegea. Pe 25 octombrie vor fi prezentate pe larg la Bucuresti dislalia si intarzierea in aparitia si dezvoltarea limbajului, alaturi de alte probleme ale vorbirii la copii, in cadrul acestui atelier specializat dedicat parintilor.

 

De-a lungul celor peste 12 ani de cariera, Ps. Cristina Rebegea a tratat aproape 200 de cazuri de copii cu tulburari de vorbire cu varste intre 3 si 7 ani, lucrand eficient alaturi de parinti pentru rezolvarea problemelor intalnite.

 

„Familia si-a modificat in ultimii 10 ani modalitatea de crestere a copiilor. A crescut nivelul social datorita posibilitatilor economice, insa pretul platit este timpul scurt petrecut cu copiii. Am gandit cursul special pentru a da parintilor fara prea mult timp atat informatiile teoretice de care au nevoie, dar si exemple practice de jocuri sau de activitati pe care sa le faca impreuna cu copilul pentru a detecta si indrepta anumite probleme aparute in dezvoltarea normala a vorbirii.” – a declarat ps. Cristina Rebegea.

Daca pana la varsta de 4 ani, pronuntarea gresita a unor sunete constituie o manifestare in limitele fiziologice ale normalului, care nu reclama exercitii logopedice speciale, dupa aceasta varsta deficientele de limbaj sunt de natura defectologica si necesita un tratament logopedic.

 

“Din experienta mea, principala tulburare identificata la copiii cu varste mai mici de 4 ani este intarzierea in aparitia si dezvoltarea limbajului. Dislalia, adica incapacitatea partiala sau totala de a articula corect unul sau mai multe sunete, poate fi tratata la copiii de peste 4 ani si necesita atentie speciala din partea parintilor, si uneori chiar interventia unui logoped”, a declarat Ps. Cristina Rebegea.

 

In cadrul cursului vor fi prezentate pe larg semnele de alarma, tehnici pentru a citi povestile copilului mic, cate cuvinte ar trebui sa contina vocabularul copilului, pe varste, jucarii pentru stimularea dezvoltarii limbajului dar si exemple practice de jocuri si activitati care stimuleaza comunicarea si interactiunea cu copilul.

 

Mai multe informatii despre curs aici.

Data articol: 13/10/2014