Primul “Te iubesc” inseamna aprobarea sentimentelor. “Te iubesc” spus in timpul unei relatii lungi, inseamna confirmarea primului “Te iubesc”
Exponentul sau simbolul sentimentului de iubire, in toata conventia noastra sociala, este expresia “Te iubesc”, iar implicatiile acesteia au depasit cu mult granitele sale initiale. In acelasi timp, psihologul afirma ca povestile de dragoste aflate la inceput, sunt guvernate de iubire pasionala, care activeaza o cantitate mare de oxitocina – hormonul fericirii si a atasamentului, iar primul “Te iubesc” pe care il spunem persoanei dragi, va fi perceput la nivel mental ca fiind aprobarea si acceptarea sentimentelor. ’’Te Iubesc’’ va transcende omul dintr-o stare fizica intr-una pur spirituala. Cu cat repetarea cuvintelor ’’Te Iubesc’’ va fi confirmata unul altuia, cu atat mai mult omul va fi readus la starea initiala, puternica si transcendentala pe care a avut-o la prima auzire a acestor cuvinte. “Invatarea repetarii cuvintelor ‘’Te iubesc’’ catre persoanele dragi devine o expresie cu putere atat de mare, atat din punct de vedere emotional, cat si mental, incat poate invinge toate filtrele mentale care impiedica iubirea sa se manifeste la nivelul cel mai inalt. Spuneti-le des parintilor, bunicilor, fratilor, verisorilor, sotiilor, sotilor, iubitilor si iubitelor acest Te iubesc deoarece depresiile, supararile si toate starile negative produse de creier, pot disparea instantaneu datorita acestui mic impuls. Perceptia pe care o vedem de la cei care spun des „Te Iubesc”, este construita in jurul starilor de fericire, venita din bunavointa si ajutor nelimitat, mila, iertare si intelegere fara judecata. ”, conchide psihologul Alexandru Plesea.
Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii, este psihoterapeut si hipnoterapeut si trainer in programare neuro-lingvistica. A studiat natura mintii umane in trei sisteme educationale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Romania si de peste 10 ani organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa afle ce posibilitati au cand isi folosesc resursele intelectuale si sa arate abilitatile pe care mintea noastra inca le are latente.
Citeste continuarea: 1 2