Shop
Ultimele 100 de articole

Ce se intampla in mintea noastra cand auzim “Te iubesc”?

24 iunie 2016, , Vizualizări:
cuplu iubire - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

“Te iubesc” nu este doar un simplu cliseu pe care il spunem cand suntem fericiti, ci are o putere atat de mare, incat activeaza intreg sistemul neurologic din creierul nostru si genereaza o stare euforica la nivelul intregului corp.

In opinia psihologului Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept “Antrenorul Mintii”, iubirea este, in fapt, si cea mai puternica emotie – masurata de cercetatori – pe care corpul nostru o poate manifesta, dar aceasta nu vine din minte, ci doar este coordonata de catre minte. Ea produce in noi o forta atat de mare, incat toate cele cinci simturi fizice isi maresc intensitatea. Gustul este altul, atingerile mai intense, privirea mai agera si vigilenta, auzul mai calibrat si mirosul mai fin. Studiile declara ca procesele de memorare, amintire si inovatie, in timpul unei relatii de iubire devin mult mai facile si deschizatoare de noi oportunitati in viata. Mai mult, specialistul considera ca iubirea este singura stare care il conduce pe om sa observe ce puteri are de fapt, insa gandurile, obiceiurile si chiar prejudecatile noastre ne impiedica sa o traim intens si pe termen lung.

 

 

“Iubirea – ca stare – o avem genetic intiparita in fiecare dintre noi, este substanta prima din care suntem claditi, insa mintea noastra a generat un sistem alternativ, dihotomic, care estompeaza sau remodeleaza fluxul de iubire care ne curge prin fiecare celula a corpului nostru. Acest sistem alternativ construit artificial de creier, care a primit aceste invataturi de la societatea contemporana, ne impinge spre iubire unilaterala, spre iubire conditionata si spre orgolii in dragoste. Aceasta stare duala in care traim – iubirea inseamna libertate totala / iubirea implica conditii – experimentam confuzia, stresul si starile de anxietate si ne este foarte greu sa vedem si sa experimentam acest sentiment in starea lui pura. Iubirea are nevoie sa fie inteleasa ca fiind neschimbatoare, neconditionata de ganduri, nu fluctueaza si nici nu depinde de factorii externi. Ea fiind un proces al inimii, si nu al gandurilor. Gandurile sunt de fapt obisnuinta mintii, care de cele mai multe ori distrug casnicii, relatii, colaborari etc”, considera psihologul Alexandru Plesea.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu