Shop
Ultimele 100 de articole

Cand nu e bine sa-ti tai unghiile. Cele mai cunoscute superstitii despre unghii

26 iulie 2021, , Vizualizări:
Cand nu e bine sa-ti tai unghiile

Referitor la taiatul unghiilor, circula o sumedenie de superstitii. Despre multe dintre ele ai auzit cu siguranta. Nu stim cat este mit si cat este adevar in aceste credinte, dar daca obisnuiesti sa respecti ce spun batranii, e bine sa ai informatiile de mai jos. Iata, asadar, cand nu e bine sa-ti tai unghiile potrivit credintelor populare. Descopera, de asemenea, cele mai cunoscute superstitii despre unghii.

Cand nu e bine sa-ti tai unghiile

Din batrani se spune ca nu e bine sa-ti tai unghiile seara pentru ca iti scurtezi viata. Punctul de plecare al acestei superstitii il reprezinta o realitate cu care se confruntau oamenii in trecut, mai exact in perioada in care nu exista curent electric. La acea vreme, scurtarea unghiilor pe intuneric sau la lumina slaba pe care o ofereau lampile aducea cu sine riscul de ranire.

Citeste si: Cand nu e bine sa dai bani. Cele mai cunoscute superstitii legate de atragerea banilor

Se spune, de asemenea, ca nu e bine sa faci acest lucru in zilele de vineri si duminica pentru ca iti alungi norocul. Fetele care isi taie unghiile in aceste zile risca sa ramana nemaritate. Se crede ca, daca iti scurtezi unghiile duminica, zi de mare sarbatoare, iti tai legatura cu ingerul pazitor. In plus, exista credinta ca o sa atragi barfele.

Batranii zic ca nici lunea nu e bine sa-ti tai unghiile, in caz contrar lumea o sa te urasca. Si nici martea, pentru ca fie o sa devii uituc. Iar miercurea este pacat mare sa te preocupe manichiura. Zilele de joi si sambata sunt ideale pentru aceasta actiune, existand credinta ca plesneste un demon.

Risti sa te urmareasca ghinionul si daca iti tai unghiile sub lumina lunii.

Acum ca ai aflat cand nu e bine sa-ti tai unghiile, descopera cele mai cunsocute superstitii legate de unghii.

Te mai poate interesa si: Cand nu e bine sa te vopsesti la par. Greseli frecvente pe care le faci cand iti vopsesti parul

Cele mai cunoscute superstitii despre unghii

Iti este cunoscuta, cu siguranta, superstitia potrivit careia nu este bine sa ii tai unghiile bebelusului pana la botez pentru ca ar putea deveni hot. Iar o alta explicatie a acestei superstitii este aceea conform careia, in lipsa unghiilor, copilul mic nu se poate apara de diavol.

In perioada medievala, mamele nu le taiau unghiile copiilor pana la un an. Dupa implinirea acestei varste, obisnuiau ca, atunci cand le scurtau unghiile, acestea sa cada pe o Biblie. In unele regiuni ale tarii noastre, mamele sau nasele le taiau unghiile copiilor la botez, apoi le pastrau intr-o batista pentru ca cel mic sa aiba noroc toata viata.

Se zice ca, atunci cand iti tai unghiile, este bine sa le strangi si sa le pui la indoitura cotului, caci pe lumea cealalta te va intreba Dumnezeu despre ele.

De asemenea, exista credinta ca unghiile taiate nu trebuie aruncate in foc, pentru ca pe lumea cealalta va trebui sa te arunci in el pentru a le recupera.

In fine, se spune ca, daca ai obiceiul de a-ti privi indelung unghiile dupa ce le-ai dat cu oja, cineva vorbeste despre tine.

Nu rata nici: Cand nu e bine sa te speli pe cap. Recomandarile specialistilor

Imagine de Carola68 Die Welt ist bunt…… de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.