Ulei de migdale. Care sunt beneficiile. Care sunt contradictiile - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Ulei de migdale. Care sunt beneficiile. Care sunt contradictiile

ulei de migdale - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - soap-2333391_1920

Beneficiile uleiului de migdale

Iata, in continuare, ce beneficii pentru sanatate are uleiul de migdale.

1. Imbunatatirea colesterolului

Uleiul de migdale poate reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor, doi factori importanti care determina riscul bolilor cardiovasculare.

2. Tratarea inflamatiilor

Uleiul de migdale protejeaza organismul impotriva stresului oxidativ, un factor important care determina aparitia inflamatiilor in corp. Efectele antioxidante sunt intarite de vitamina E pe care o contine uleiul de migdale.

Uleiul de migdale ajuta, astfel, la incetinirea procesului de imbatranire, protejeaza ficatul si reduce riscul imbolnavirii de cancer.

3. Hidratarea pielii

Uleiul de migdale este utilizat in boli ale pielii precum psoriazisul si eczemele, gratie efectului sau puternic hidratant. Vitamina B si zincul pe care le contine au un rol important in mentinerea sanatatii pielii.

Mai mult, uleiul de migdale are rolul de a preveni deteriorarea pielii din cauza razelor UV.

4. Previne diabetul

S-a descoperit ca uleiul de migdale reduce tensiunea arteriala, un factor determinant in aparitia bolilor coronariene. De asemenea, uleiul de migdale poate scadea nivelul glicemiei, reducand, astfel riscul de a dezvolta diabet.

5. Previne cancerul de colon

Potrivit unor studii, o dieta bogata in ulei de migdale inhiba inmultirea celulelor tumorale la colon si chiar previne aparitia lor.

6. Prevenirea vergeturilor

Sunt studii care certifica faptul ca uleiul de migdale previne aparitia vergeturilor in timpul sarcinii. Aceste studii nu sunt, insa, concludente, fiind nevoie de teste suplimentare. Nu se stie exact ce tip de ulei trebuie utilizat si cum se foloseste (masaj, ingerare, aplicare topica).

Ulei de migdale. Efecte secundare

Uleiul de migdale ar trebui utilizat cu precautie, intrucat poate determina reactii alergice. Pentru ca are un continut bogat de grasimi, consumarea frecventa poate conduce la acumularea de kilograme in plus.

Exista dovezi ca uleiul de migdale reduce nivelul glicemiei, de aceea este recomandat sa nu fie combinat cu medicamente pentru scaderea glucozei din sange.

Ulei de migdale. Dozaj

Exista putine dovezi stiintifice in ceea ce priveste dozajul  uleiului de migdale.

Totusi, cand este utilizat topic, dozele pot varia de la cateva picaturi (pentru ten), la cateva linguri (pentru masaj).

Daca este ingerat, medicina traditionala sugereaza 1-2 lingurite de ulei de migdale dulci per doza.

Pentru uleiul de migdale amare nu sunt suficiente informatii in ceea ce priveste dozajul. Din cauza potentialului de intoxicare, cere sfatul medicului inainte de a-l utiliza.

Nu depasi dozajul recomandat de medic sau farmacist, indiferent de tipul uleiului de migdale folosit.

Sursa: selfhacked.com

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/05/2021