Shop
Ultimele 100 de articole

Ulei de migdale. Care sunt beneficiile. Care sunt contradictiile

12 septembrie 2018, , Vizualizări: 688
ulei de migdale - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - soap-2333391_1920

Ulei de migdale. Despre uleiul de migdale se stie faptul ca este utilizat inca din antichitate de reprezentantii scolilor de medicina.

Uleiul de migdale este folosit pentru o multitudine scopuri, de la frumusetea parului si a tenului, la scaderea colesterolului.

 

Ulei de migdale. Ce este?

Migdalele sunt fructele unor pomi originari din tarile Asiei de Sud-Vest si din Orientul Mijlociu.

Exista doua tipuri de migdale: migdale dulci (prunus dulcis var. dulcis) si migdale amare (prunus dulcis var. amarus)

Uleiul se extrage din samburii acestor fructe. Daca migdalele dulci sunt considerate sigure pentru consum, migdalele amare contin o cantitate de 50 de ori mai mare de cianide. Ceea ce creste riscul de intoxicare cu cianuri. Migdalele amare ar trebui coapte pentru a-si pierde din potentialul de intoxicare cu cianuri.

Ulei de migdale. Tipuri

Studiile spun ca beneficiile uleiului de masline sunt similare, indiferent de tipul migdalelor din care este obtinut.

Totusi, ca si fructele, uleiul de migdale este de doua tipuri: ulei de migdale dulci si ulei de migdale amare.

Atentie! Exista unele uleiuri care sunt facute din samburi de piersica si au tot titulatura de “ulei de migdale”, dar nu e acelasi lucru.

 

 

Te mai poate interesa: ULEI DE RICIN. Utilizari, beneficii, contraindicatii. Pentru ce boli este TOTAL interzis

 

 

Ulei de migdale. Utilizari

Ulei de migdale dulci

Este utilizat la diluarea altor uleiuri esentiale si este bland cu pielea. Nu se evapora usor, are un miros placut si este usor absorbit de piele. Din acest motiv, uleiul de migdale dulci este deoseori folosit ca placebo sau pentru control in timpul studiilor in domeniul aromaterapiei.

De asemenea, uleiul de migdale dulci este considerat de ajutor femeilor aflate la menopauza, intrucat contribuie la cresterea nivelului de progesteron.

In plus, se foloseste ulei de midgale dulci la masaj, in tratamente cosmetice pentu par si chiar in tratamente pentru functionarea creierului. Totusi, pentru aceasta din urma utilizare nu exista studii stiintifice concludente.

 

Ulei de migdale amare

Uleiul de migdale amare se foloseste mai mult in industria alimentara. El are efecte antivirale, antibacteriene, antifungice si antispasmodice.

Uleiul de migdale amare este folosit la fabricarea esentelor, la prepararea martipanului sau a celebrului Amaretto.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Loading...
Organic India
Disney
Centrul Inimii
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu