Terapia florala Bach: Sanatate si armonie din intelepciunea florilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Terapia florala Bach: Sanatate si armonie din intelepciunea florilor

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Terapia florala Bach: Sanatate si armonie din intelepciunea florilor
Terapia florala Bach - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - flowers-19830
Credit foto: Imagine de Larisa Koshkina de la Pixabay

Terapia florala Bach este o parte a medicinei alternative. Ea consta in utilizarea esentelor florale cu scop terapeutic si a fost dezvoltata de dr. Edward Bach pentru a echilibra dizarmoniile fizice si emotionale. In lumea florilor, Bach a descoperit rezonante cu bolile pacientilor sai. El a fost convins ca esenta potrivita poate aduce pacientul inapoi la o stare pozitiva si fericita. Potrivit acestuia, esentele florale interactioneaza subtil cu corpul uman si-l ajuta sa-si revina din punct de vedere fizic si emotional.

Productia esentelor florale Bach are la baza un procedeu denumit potentare care se realizeaza fie prin tinerea la soare, fie prin fierbere, ambele metode fiind inventate de dr. Bach. Sunt 38 de remedii originala Bach, plus un remediu de prim ajutor, fiecare fiind prescris pentru o anumita problema. Impreuna, ele formeaza un sistem terapeutic complet pe care practicantii il pot folosi in tratarea mai multor dezechilibre emotionale.

Terapia cu lipitori. Beneficiile uluitoare ale hiruloterapiei

Sistemul doctorului Bach

Cele 37 de plante utilizate sunt impartite in trei categorii:

– Cei 12 vindecatori: turita mare (agrimonia), tintaura (centaurium), plumbago (Ceratostigma plumbaginoides), cicoare, clematis, gentiana, sporul casei (impatiens), mimulus, trandafir salbatic (cistus), sincerica (scleranthus perenis), verbena, Hottonia palustris.

– Cele 7 ajutoare: orz salbatic (Ulex europaeus), iarba neagra (Calluna vulgaris), stejar, maslin, vita de vie, avena, plus apa de stanca.

– Urmatorii 19: plop tremurator (Populus tremula), fag, corcodus, muguri de castan, malus, ulm, laur, caprifoi, carpen, larice, mustar, pin, castan rosu, steaua Bethleemului, castan dulce, nuc, castan alb, trandafir salbatic, salcie.

Principiile terapiei Bach

Terapia florala Bach poate fi considerata remediu naturist datorita originilor ei, insa, nu este un tratament homeopat. Desi nu au in componenta substante chimice sau farmaceutice, ele lucreaza la nivel mental datorita vibratiilor. Aceasta vibratie rezoneaza cu vibratiile celulelor umane.

Cum sa folosesti terapia florala Bach

Terapia florala Bach si alte terapii vibrationale pot fi alese rational sau intuitiv sau o combinatie a ambelor. Iata cateva sugestii:

Alegerea intuitiva

Foloseste-ti intuitia, ghidul interior. Concentreaza-te pe problema pe care o ai si pe care vrei sa o tratezi, cerand ajutorul Eului superior.

Alegerea rationala

Citeste descrierile de la fiecare esenta si alege ce ti se potriveste.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 11/07/2024