5. Varsta
Nu poti evita imbatranirea. Odata cu inaintarea in varsta metabolismul incetineste, si nu mai arzi atat de multe calorii la 40-50 de ani, precum faceai la 20-30. Asta inseamna ca fie mananci mai putine calorii, fie faci mai multa miscare pentru a le consuma.
Sfat: Alege proteinele scazute in grasimi si redu nivelul de carbohidrati pentru a evita neplacerile legate de kilogramele in plus.
6. Suferi de fasciita plantara
Aceasta boala a sistemului osos poate contribui la acumularea kilogramelor in plus. La fel si osteoartrita. De asemenea, daca ai dureri de incheieturi sau dureri musculare, te poti astepta la acumularea de kilograme in plus. Motivul este lesne de inteles: imprejurarile te forteaza sa faci mai putina miscare, iar lipsa activitatii contribuie la ingrasare.
Sfat: Alege sporturi precum inotul care te ajuta sa faci miscare, fara sa pui presiune foarte mare pe incheieturi. Cere sfatul unui terapeut pentru a-ti face un program optim de miscare.
Te mai poate interesa si Dieta alcalina pentru un stil de viata sanatos.
7. Sindromul Cushing – Hipercorticismul
Kilograme in plus, tensiune arteriala mare, osteoporoza, modificari ale tonusului si calitatii pielii, aparitia unor cicatrici argintii sau rosiatice pe abdomen, obraji rumeni, acestea sunt primele semne ale unei boli ce poarta denumirea de Sidromul Cushing. Incidenta bolii este destul de mica, afectand 15 persoane la fiecare milion de adulti, si apare ca urmare a unor formatiuni tumorale la nivelul glandelor suprarenale, cauzate de nivelul crescut de cortizol.
Sfat: Daca te ingrasi inexplicabil, cere sfatul medicului. Acesta iti poate recomanda analize care sa urmareasca nivelul de cortizol.
Te mai poate interesa si Dieta alcalina pentru un stil de viata sanatos.
Citeste continuarea: 1 2