Cum să fii în formă fără a depune efort. 5 metode indicate la orice vârstă - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum să fii în formă fără a depune efort. 5 metode indicate la orice vârstă

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Cum să fii în formă fără a depune efort. 5 metode indicate la orice vârstă
Cum să fii în formă fără a depune efort
Credit foto: Pexels

Mersul la sală în mod constant ne ajută, într-adevăr, să ne menținem greutatea, să ne modelăm corpul și să fim într-o formă fizică ideală la orice vârstă. Dar pentru multe persoane, mersul la sală înseamnă prea mult efort la care fac față cu greu sau pur și simplu este nepotrivit cu felul de a fi. Cu toate acestea, și aceste persoane se pot menține într-o formă fizică bună prin câteva metode. Iată o parte dintre ele, accesibile pentru oricine:

Masaj

Masajul este excelent pentru trup, dar și pentru suflet. Stimulează circulația, ceea ce ne ajută la menținerea elasticității pielii, ne stimulează tonusul muscular și flexibilitatea articulațiilor și chiar ajută la prevenirea și combaterea celulitei. De asemenea, are efecte terapeutice incredibile. Făcut în mod constant, masajul te scapă de dureri de spate, picioare și chiar de migrene. Și, nu în ultimul rând, masajul îți induce relaxarea, iar calitatea somnului va crește exponențial. 

E drept, este complicat să mergi la masaj ori de câte ori ai nevoie, însă poți apela oricând la un fotoliu de masaj electric pe care să-l ai la tine acasă. Este un echipament excelent, care are și o estetică deosebită, ce se va potrivi în orice living. Viața ta se va schimba în bine dacă în fiecare seară, după ce îți termini toate activitățile zilei, te vei uita la un film din fotoliul de masaj.

Plimbări în aer liber

Chiar dacă ai senzația că este un lucru banal, plimbările în aer liber au un efect excelent pentru forma fizică și sănătate. Fă-ți un obicei din a merge în parc zilnic sau măcar de 2-3 ori pe săptămână și timp de cel puțin o oră plimbă-te, dar într-un ritm mai alert, în așa fel încât să simți că pui la treabă mușchii picioarelor. Automat se vor activa și ceilalți mușchi ai corpului tău. Învață să respiri corect în timpul plimbării și concentrează-te pe ceea ce faci. Plimbările îți vor îmbunătăți tonusul muscular și îți vor face bine și la starea psihică.

Yoga

Yoga implică exercițiile fizice, de respirație și meditație. Este incredibil de benefică pentru starea noastră generală. Implică mai puțin efort fizic decât alte activități și dacă deprinzi câteva tehnici, poți face yoga și acasă fără probleme. Printre altele, yoga îmbunătățește flexibilitatea, te ajută să scapi de stres, reduce inflamațiile, stimulează imunitatea sau te ajută să-ți îmbunătățești postura corpului, potrivit healthline.com.

Regim alimentar sănătos

Alimentația echilibrată, care să includă ingrediente cât mai naturale, este esențială pentru menținerea unei stări bune de sănătate. În plus, te ajută să-ți menții greutatea. Alimentele procesate poate că sunt mai savuroase și arată mai bine, însă conțin mulți compuși care îți pot face rău pe termen lung. Ideal ar fi să consumăm zilnic fructe și legume proaspete, lactate cu un conținut redus de grăsime, carbohidrați și proteine de calitate.

Hidratare

Hidratarea este extrem de importantă pentru sănătatea fizică și cea mentală. Există numeroase beneficii ale consumului de apă, între care: scăderea în greutate, creșterea nivelului de energie, prevenirea migrenelor și dispoziție mentală mai bună. Orice persoană adultă are nevoie de 2 litri de apă pe zi. Cantitatea poate varia în funcție de tipul de activitate pe care o desfășoară. Astfel, cei care au joburi mai solicitante din punct de vedere fizic ar trebui să depășească această cantitate.

Foto: Pexels

Data articol: 08/03/2023