Cele mai frecvente greseli in utilizarea lotiunilor de protectie solara - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai frecvente greseli in utilizarea lotiunilor de protectie solara

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Cele mai frecvente greseli in utilizarea lotiunilor de protectie solara

Inainte de toate, prima greseala pe care o faci in ceea ce priveste lotiunile de protectie solara este sa nu-ti dai cu niciuna. Astfel, iti cresti riscul de a dezvolta cancer de piele. Cea mai “usoara” dintre repercusiuni este imbatranirea prematura a pielii.

Iata cele mai des intalnite greseli pe care oamenii le fac cu lotiunile de protectie solara potrivit lui David J. Leffel, medic, profesor de dermatologie si chirurgie la Faculatatea de Medicina din cadrul Universitatii Yale, si Lisei Garner, dermatolog practician in Garland, Texas.

1. Folosesti aceeasi crema de acum 3 ani

Cand vine vorba despre lotiunile de protectie solara, termenul de garantie chiar conteaza. Ingredientele active care te protejeaza se deterioreaza cu timpul. In plus, odata deschis, recipientul poate deveni tinta germenilor. De asemenea, temperatura excesiva poate afecta calitatea cremelor, asa ca este indicat sa nu tii recipientul in lumina soarelui.

2. Te bazezi doar pe factorul SPF din produsele de machiaj

Daca iti aplici un fond de ten pe care scrie ca are un factor X de protectie, nu inseamna ca nu mai ai nevoie de crema speciala impotriva razelor daunatoare ale soarelui. Este cu atat mai bine daca pe langa crema cu factor de protectie aplici si machiaj cu aceleasi proprietati, insa niciodata sa nu il omiti.
 

3. Aplici putin, ca sa iti ajunga tubul mai mult timp

Cand vine vorba de cremele care te feresc de razele daunatoare ale soarelui, sa aplici cate putin, ca sa te tina mai mult, nu este deloc indicat. Clasica metoda a paharului de tequila nu este valabila si pentru persoanele supraponderale. Ele au o suprafata de piele mult mai mare decat cei care se incadreaza in “normal”. Ca sa fii sigur ca aplici atat cat trebuie nu te zgarci. In materie de protectie solara nu exista termenul de “prea mult”.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 29/07/2015