Remedii pentru durere. Care este lucrul pe care il faci cel mai bine? Punctele tale forte pot contribui la atat la propria-ti fericire si succes cat si a persoanelor din jurul tau.
Mai mult, potrivit unui studiu Gallup, folosirea talentelor joaca un rol important in ceea ce priveste sanatatea ta. In mai mult de 12.000 de interviuri, realizate in ultima jumatate a anului 2012, cercetatorii de la Gallup au descoperit ca cu cat o persoana isi folosea punctele forte de-a lungul unei zile, cu atat mai mici sunt sansele de a simti durerea. In general, oamenii care isi folosesc abilitatile privesc partea plina in paharului si nu dau atentie prea mare aspectelor negative inerente in viata oricarui om.
In afara utilizarii fortelor proprii iata alte 5 remedii pentru durere mai putin obisnuite.
1. Razi
Nu se afla chiar in dictionarul medical, insa rasul chiar are o multime de beneficii pentru sanatate. In afara faptului ca este un eliberator eficace pentru stres, arde si calorii si are potentialul de a creste speranta de vieta, un hohot sanatos de ras poate fi un remediu pentru durere. Acest lucru se intampla datorita endorfinelor care se elibereaza in timpul rasului si care actioneaza ca analgezici naturali.
2. Renunta la fumat
Daca ai nevoie de inca un motiv pentru a renunta la tigari, iata care sunt concluziile unui studiu facut in randul persoanelor care sufera de dureri de spate: nefumatorii au raportat cel mai scazut disconfort. Potrivit aceleiasi cercetari, fumatul este un factor de risc pentru durerile de spate si dezvoltarea problemelor de disc si, totodata, cei carora le plac tigarile au raportat ca se confrunta cu dureri intense de spate.
3. Tine stresul sub control
Raspunsul corpului la stres – inima incepe sa pompeze mai mult sange, respiratia devine mai rapida, muschii sunt sub tensiune – este similar cu raspunsul corpului la durere. S-a demonstrat ca evocarea unui eveniment stresant are ca rezultat cresterea tensiunii musculare in cazul pacientilor cu dureri de spate. Cu cat exista mai mult stres cu atat mai ridicat este nivelul cotizolului (hormonul stresului) din corpul tau. Iar acest lucru „duce la o crestere a vulnerabilitatii la durere” sustine un studiu realizat in 2013. Relaxarea poate fi obtinuta in moduri diferite – meditatie, citirea unei carti bune, o alergare sau un pui de somn. Nu conteaza cum obtii relaxarea, doar relaxeaza-te.
Citeste continuarea: 1 2