Alte tehnici de relaxare pot include:
- Respirație profundă
- Masaj
- Meditație
- Tai chi
- Yoga
- Biofeedback
- Terapie cu muzică și artă
- Aromaterapie
- Hidroterapie
Tehnicile de relaxare necesită exercițiu
Pe măsură ce înveți tehnici de relaxare, poți deveni mai conștient de tensiunea musculară și de alte senzații fizice ale stresului. Odată ce știi cum se simte răspunsul la stres, poți face un efort conștient de a practica o tehnică de relaxare în momentul în care începi să simți simptomele de stres. Acest lucru poate preveni ca stresul să scape de sub control și să reducă calitatea vieții.
Amintește-ți că tehnicele de relaxare sunt abilități. Așa cum este cazul cu orice abilitate, capacitatea de a e relaxa se îmbunătățește cu practica. Fii răbdător! Nu lăsa efortul de a practica tehnici de relaxare să devină încă un factor de stres.
Dacă o tehnică de relaxare nu funcționează pentru tine, încearcă alta. Dacă niciunul dintre eforturile tale de reducere a stresului nu pare să funcționeze, discută cu un specialist.
De asemenea, ține cont că unele persoane, în special cele cu probleme grave de sănătate mintală și o istorie de abuz, pot experimenta sentimente de disconfort emoțional în timpul unor tehnici de relaxare. Deși acest lucru este rar, dacă experimentezi disconfort emoțional în timpul tehnicilor de relaxare, oprește-te. Ia în considerare discuția cu un specialist.
sursa: mayoclinic.org
foto: Depositphotos.com