12 lucruri ce iti lipsesc de cand nu erai parinte - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

12 lucruri ce iti lipsesc de cand nu erai parinte

8. Sa stai cu orele sa te aranjezi pana esti gata

Deci esti parinte si nu mai poti sta 20 minute sa iti fardezi perfect ambii ochi. Pe de alta parte, trebuie sa te bucuri ca ai ajuns la performanta de a-ti aranja fata, parul si sa te si schimbi, totul in 10 minute!

Vei invata sa te aranjezi rapid, nu intr-o ora; iti aplici fond de ten, putina pudra, un rimel si un ruj si gata, esti pregatita sa pleci in lume, aranjata si cu copilul tau.

 

 

 

9. Vacante fara griji  

Iti amintesti acele vacante in care cele mai grele decizii constau in care tip de cocktail sa alegi din meniu? Sigur ca nu poti obtine o relaxare autentica in vacanta atunci cand esti cu copiii dupa tine, dar acest tip de vacante sunt foarte importante ca sa va apropie ca familie, fara intreruperile rutinelor vietii de zi cu zi.

Ideea este sa nu pleci cu asteptarea de a avea si simti ca in vechile vacante sau a vizita locuri in care nu ai ce cauta cu copii mici, ci sa pornesti din start cu conceptia ca plecarile cu intreaga familie au farmecul lor, aduc alt tip de distractie si te ajuta sa aduni amintiri valoroase pentru fiecare dintre voi.

 

 

10. Iesire la restaurant doar voi doi

Conform studiilor, cuplurile reusesc sa aiba in medie 15 seri in doi in primii 5 ani dupa ce devin parinti. Dar ce va opreste sa iesiti mai des? Lipsa de motivatie si vinovatia va impiedica, spun cercetatorii, asa ca nu e de mirare ca acele clipe intime in care va sudati relatia devin istorie.

Insa exista solutii daca vrei cu adevarat: te poti ajuta cu parintii, cu bonele, cu o vecina de incredere la care poti lasa copilul la joaca cu copilul ei pentru 2 ore. La urma urmei, fiecare cuplu are nevoie de timp neintrerupt de nimeni ca sa se simta din nou fiinta umana.

 

 

11. Weekenduri de odihna si trandaveala

Toti parintii se simt epuizati uneori, e firesc, si nu are legatura cu cat isi iubesc de mult copiii ci de epuizarea resurselor fizice care sunt limitate oricata bunavointa au. De multe ori, devine nerealist sa te poti odihni putin dupa-amiaza de weekend daca nu te intelegi cu partenerul sa stea cu copilul timp in care tu te refaci si iti incarci bateriile.

Nu este nevoie sa tineti evidenta unul altuia, de tipul “am calculat ca eu am dormit dupa-amiaza de 2 ori, iar tu de 36 de ori in ultimele 3 luni” ci mai degraba este vorba de abordarea reciproca urmatoare “vad ca esti obosit(a) si ai nevoie de putin somn in plus, este in regula cu mine; stau eu cu copilul/copiii si insist sa te odihnesti putin”. Un strop de generozitate manifestat in momente cheie poate cladi o relatie pe un termen foarte lung.

 

 

12. Sex spontan

Atunci cand amandurora va este teama sa nu fiti intrerupti si stresul este mare din cauza copilului care poate plange sau striga ca vrea ceva, sexul devine un efort fara miza la care multe cupluri renunta cand au copiii mici.

Cu toate acestea, a mentine un strop de intimitate este vital ca sa va simtiti cu adevarat ca un cuplu si nu doar o mama si un tata care cresc un copil sau doi. La urma urmei, gratie acestei intimitati ati conceput copiii de astazi.

Incercati sa stati in pat impreuna, in dupa-amiezile de weekend, atunci cand copilul doarme si nu uitati ca, daca sexul oriunde oricand devine imposibil in aceasta perioada, a te pupa si imbratisa nu respecta regula aceasta si se poate oriunde si oricand.

Ceea ce conteaza acum mai mult ca oricand este sentimentul de a te simti dorit  si iubit de partener iar aceasta nevoie nu va disparea la nici unul dintre voi doi, cu atat mai mult acum, ca sunteti parinti.

 

 

Vrei sa fii un parinte perfect? Cumpara si tu ghidurile Sfatulparintilor.ro!

45 de cuvinte si expresii interzise parintilor

33 de greseli majore de evitat in educatia copilului tau

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 29/09/2014