Cura de slabire. Ce greseli sa eviti. Mituri care iti fac rau. De ce sa nu te infometezi - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cura de slabire. Ce greseli sa eviti. Mituri care iti fac rau. De ce sa nu te infometezi

cura de slabire - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - macaron-2462247_1920
Credit foto: Pixabay.com

INFOMETAREA in cura de slabire

Cine doreste sa dea jos cateva kilograme nu mai mananca cu zilele. E drept ca se pierde masiv din greutate, insa, pe de alta parte, se subrezeste sanatatea. Iata cateva informatii care te vor pune pe ganduri cu privire la infometare in cura de slabire, venite de la nutritionistul Serban Damian.

1. Dietele cu restrictie calorica mare produc iniţial rezultate bune, insa acestea sunt de scurta durata. Dupa acest raspuns initial bun, in organism se declanșeaza o cascada de mecanisme de protectie, care blocheaza scaderea in greutate.

2. Dietele cu restrictie calorica mare  incetinesc rata metabolismului. Dupa pierderea in greutate iniţiala, urmatorul lucru care apare in cazul uni deficit energetic sever este reducerea ratei metabolismului, cu 20-30% sau chiar pana la 45%. Acesta este motivul pentru care dupa o dieta de lunga durata pacientii ajung sa manance foarte putin și totuși sa nu scada in greutate.

3. Dietele cu restrictie calorica mare favorizeaza proasta functionare a unor organe. Organismul folosește putinele calorii pe care le primește pentru functiile esentiale ale corpului. Acesta este motivul pentru care unele femei experimenteaza efecte secundare la nivel hormonal.

4. Dietele cu restrictie calorica mare induc pierderea masei musculare. Practic organismul iși „canibalizeaza” propriile structuri proteice pentru a fi folosite in procesul numit gluconeogeneza, adica productia de glucoza din alte substraturi, cum ar fi proteinele. Deși pe cantar se poate remarca o scadere in greutate, analiza compozitiei corporale va arata ca o parte importanta a kilogramelor pierdute este data de fapt de masa musculara.

5. Dietele cu restrictie calorica mare stimuleaza activitatea enzimelor cu rol de depozitare de grasimi si reduce activitatea enzimelor ce au rol in metabolizarea ei. Lipoproteinlipaza, principala enzima cu rol in stocarea grasimii in tesutul adipos va fi produsa in exces. Cu alte cuvinte, atunci cand mananci prea putin iti pregatești corpul pentru a fi gata sa stocheze mai multa grasime in viitor.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici!

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 22/06/2023