Fasting-ul „18:6”: argumente pro, contra. Program de alimentație și sfaturi de la experți
18:6 vs. 16:8
Este ușor să fii confundat între cele două modalități populare de IF, dar ele influențează diferit organismul. „Singura diferență este de două ore de post, când atingi pragul de 18 ore, corpul tau va începe acum să se detoxifice și să scape de celulele îmbătrânite într-un ritm mai rapid”, spune Pelz.
Pentru a afla care este cel mai bun stil pentru tine, Saeed spune: „Vezi cum te simți. Începe cu postul 16:8 în majoritatea zilelor săptămânii și de acolo poti adăuga ocazional zi de provocare în care încerci să te extinzi dincolo de 16. – marcajul orelor pentru a stimula un impuls în flexibilitate metabolică.”
Reține că probabil vei experimenta anumite zile în care nu ai chef să mananci sau nu ai acces la alimente reale, bogate în nutrienți, potrivit Saeed, așa că atunci ai putea dori să profiti de oportunitatea pentru o perioadă prelungită.
Cât timp poți face 18:6?
Deși nu există o recomandare universală pentru perioada de timp în care poti face un fasting 18:6, Saeed spune că femeile vor dori să fie foarte precaute cu privire la durata postului, din cauza fluctuațiilor lor hormonale.
„Nu există un plan universal pentru femei”, spune Saeed. „Depinde de nevoile tale individuale, în funcție de dacă faci ciclism, premenopauză sau menopauză, deoarece fiecare dintre aceste etape din viața unei femei necesită o abordare unică a postului și alimentației.”
Dacă ai 35 de ani sau mai puțin, Saeed vă recomandă un program de post mai flexibil, cum ar fi o dată la două zile sau câteva zile pe săptămână, și să eviti postul dacă intenționezi să rămâi gravidă sau esti însărcinată. Citests acest ghid despre postul intermitent pentru femei pentru mai multe informații.
În general, ea spune că este crucial să discuti cu medicul tau pentru a determina dacă esti un candidat potrivit pentru acest tip de post și, dacă da, pentru cât timp îl poti tolera în siguranță.
Efecte secundare și riscuri.
Cele mai frecvente efecte secundare ale acestui tip de post includ foame crescută, oboseală și slăbiciune. Deoarece se poate simți restrictiv, poate declanșa și alimentația excesivă, mai ales la cei cu antecedente de tulburări alimentare.
Este posibil să ai, de asemenea, probleme digestive, „deoarece poate fi dificil să potrivesti toate nevoile nutriționale într-o fereastră mai mică”, spune Saeed. Pelz avertizează că unii oameni ar putea experimenta reacții de detoxifiere cu simptome asemănătoare gripei, constipație, erupții cutanate, ceață pe creier sau chiar să câștige în greutate.
Saeed spune că IF poate crea deficiențe de nutrienți sau poate declanșa hipoglicemie care poate afecta și perturba producția de hormoni reproductivi. Ea spune că dacă nu poți să-ți reglezi glicemia, este un semn că IF poate să nu fie strategia potrivită pentru tine.
„Cunosc femei care încep cu proteine și grăsimi sănătoase la fiecare masă și, odată ce zahărul lor din sânge este mai bine stabilizat, pot începe să postească”, spune ea. Deși IF în timpul menopauzei și premenopauzei poate fi benefică, ea spune că este esențial să acorzi o atenție sporită dormirii adecvate, gestionării stresului și nutriției adecvate.
Alte populații care ar trebui să stea departe de postul 18:6 includ copiii și adolescenții sub 18 ani, femei gravide, cele care alăptează sau încearcă să rămână însărcinate, cei tratați pentru probleme grave ale rinichilor, cardiovasculare, pulmonare sau hepatice, cei cu tulburări de alimentație sau tulburări de alimentație și cei care sunt subponderali. Sportivele concurente, cele care au fost spitalizate recent, cele care se confruntă cu consumul de alcool și orice persoană care se confruntă cu stres semnificativ sau prelungit ar trebui, de asemenea, să evite postul.
GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa
sursa: mindbodygreen.com
foto: Depositphotos.com
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!