7 factori psihologici care te-ar putea ajuta sa ai o viata mai frumoasa. Sunt demonstrati stiintific! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 factori psihologici care te-ar putea ajuta sa ai o viata mai frumoasa. Sunt demonstrati stiintific!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 7 factori psihologici care te-ar putea ajuta sa ai o viata mai frumoasa. Sunt demonstrati stiintific!

O vreme psihologia mergea mana in mana cu filozofia. Abia dupa 1870, psihologia a devenit o disciplina independenta. Si cu toate ca s-au facut pasi mari in ceea ce priveste psihologia mai sunt multe lucruri de descoperit. Iata, mai jos, 7 factori psihologici care te-ar putea ajuta sa ai o viata mai frumoasa.

 

  1. Daca dezvalui scopurile tale altora scand sansele de indeplinire a lor intrucat esti mai putin motivat – demonstrat stiintific

S-au facut mai multe teste inca din 1933 si s-a demonstrat ca daca obiectivele sunt anuntate oamenii nu le mai urmaresc pentru ca isi pierd motivatia. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca satisfactia anuntarii lor este suficienta asa ca nu mai au chef sa se inhame la munca grea pentru a le atinge.

 

 

  1. Oamenii isi aleg o melodie favorita pentru ca o asociaza cu un eveniment trait incarcat cu emotie

Este demonstrat stiintific ca muzica are un efect direct asupra emotiei. Un studiu recent a demonstrat si ca mirosul are acelasi efect, le reaminteste oamenilor momente din trecut.

 

 

  1. Studiile au aratat ca banii cheltuiti pentru altii genereaza mai multa fericire decat banii cheltuiti in interes personal

Cercetarile realizate de Harvard Business School au demonstrat ca oamenii sunt mai fericiti atunci cand dau bani altora.

 

 

  1. Copiii de azi sunt extrem de tensionati (cu scoala) prezentand acelasi nivel de anxietate precum pacientii cu probleme psihice din 1950

Aproximativ 49% dintre americani sufera sau au suferit de anxietate, depresie sau abuz de substante. Mai mult, exista dovezi ca oamenii devin mai anxiosi cu fiecare decada care trece si exista si motive pentru care se intampla asta. De exemplu, oamenii se muta mai des, interactioneaza mai putin cu comunitatea in care traiesc, isi schimba adesea slujbele, scad sansele de casatorie si multi sfarsesc singuri.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 25/01/2017