Mintea umană poate fi considerată cu ușurință una dintre cele mai mari mistere ale lumii. Psihologi, filozofi, mari gânditori, cercetători, oameni de știință, teologi – toți au căutat (și încă o fac) cu fascinație să dezlege misterele complexe ale minții umane.
Trezirea spirituală nu este doar o călătorie personală – este o revoluție interioară profundă care transcende limitele ego-ului și ale identității individuale.
Plictiseala este o stare complexă. Ea are rădăcini într-o varietate de factori și mulți alți factori sunt influențați de aceasta și de aceea nu este neapărat surprinzător că nu există o definiție fixă acceptată pentru plictiseală (Caldwell et al., 1999; Ally, 2008).
Ființa umană are potențialul de a construi un foarte bun echilibru al vieții, deoarece suntem nativ înzestrați cu resurse, abilități și forță interioară.
Copiii Diamant sunt noua generatie de copii-minune care se nasc dupa generatia Curcubeu.
Nimic din ceea ce este în jur nu are o singură parte, o singură direcție, un singur rol, o singură perspectivă…
Chiar dacă uneori ne simțim victime ale circumstanțelor, de multe ori în viață primim semne de avertizare înainte ca lucrurile să se înrăutățească, dar alegem să le ignorăm.
Într-o lume aflată într-o continuă transformare, noile arte ale vindecării nu sunt doar tehnici abstracte, ci realități care pot fi integrate în viața de zi cu zi.
Un termen atât de complex cu o trăire atât de rapidă și de pasageră… Fericirea nu este despre ceva de sine stătător, un sentiment de lungă durată
Consumul și dependențele de alcool, droguri precum și alte dependențe de comportament, problemele sociale, de sănătate și comportamentale asociate, precum și preocuparea față de aceste fenomene constituie o permanență în istoria omenirii.
Orice relație din viața noastră presupune interacțiune. Orice interacțiune din viața noastră presupune roluri sociale.
Îți dorești o relație mai armonioasă cu părintele sau copilul tău adult? Acum ai ocazia să faci primul pas!
Ai observat vreodată cum anumite lucruri rămân în mintea ta mai mult decât altele? Poate fi un fragment dintr-un film, o replică amuzantă sau un exemplu simplu care te-a surprins.
Invidia este o emoție sfâșietoare. Atunci când simțim invidie, ne simțim răniți, simțim nesiguranță și singurătate, toate acestea deghizate în furie, amărăciune și resentimente. Invidia ne ia bucuria de a fi în contact cu cei din jur și ne face ca de cele mai multe ori să alegem singurătatea și izolarea.
Relatia dintre tata si fiica lui este unica. Daca esti crescuta de un tata puternic, vei fi pregatita pentru o viata cu adevarat speciala.
Într-o lume în continuă schimbare, descoperirea propriei puteri interioare devine esențială pentru echilibrul și evoluția noastră spirituală.
În condițiile transformării societății contemporane există transformări dinamice care afectează în primul rând, schimbările în sfera psihologică individuală a fiecăruia dintre noi.
Dezechilibrul dintre viața personală și cea profesională poate duce la epuizare sau “burnout”, un sindrom care a fost recunoscut recent de catre Organizația Mondială a Sănătății drept o boală.
Tot suntem în anul 2025 ce spuneam că are o vibrație globală 9, necesită să ne uităm și la aspectul filantropic pe care energia acestei cifre o are.
De ce este atât de greu să fim fericiți în fiecare zi? Fericirea zilnică poate părea greu de atins deoarece viața este plină de provocări neașteptate, responsabilități și momente stresante.