7 expresii toxice pe care n-ar trebui sa ti le mai spui (VIDEO) - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 expresii toxice pe care n-ar trebui sa ti le mai spui (VIDEO)

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 7 expresii toxice pe care n-ar trebui sa ti le mai spui (VIDEO)
expresii toxice pe care n-ar trebui sa ti le mai spui
Credit foto: Depositphotos.com

Daca ai vorbi cu un prieten in felul in care vorbesti cu tine insuti, acea persoana ar mai continua sa fie prietenul tau? Depinde de ce ii spui!

Asa cum nu iti permiti sa vorbesti urat cu alte persoane, asa ar trebui sa ai grija si la modul in care vorbesti cu tine insuti. Cuvintele negative au un mare impact asupra increderii si respectului de sine. La finalul articolului vei gasi un experiment mai mult decat elocvent despre puterea cuvintelor.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

Iata 7 expresii toxice la care ar trebui sa renunti:

1. Nu sunt suficient de bun

Abilitatea de a crede in fortele proprii este imperios necesara fericirii personale si profesionale. Cu totii ne ferim de esecuri, insa avem nevoie de curajul de a incerca. Si, chiar daca gresim, avem nevoie de forta de a incerca din nou. Michael Jordan spunea: “Am ratat peste 9000 de aruncari la cos in cariera mea. Am pierdut 300 de meciuri. De 26 de ori, mi s-a incredintat mingea pentru a da cosul castigator, insa am ratat. Am ratat, si am ratat, si am ratat de nenumarate ori. De aceea sunt castigator!”.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa

2. Este suficient sa fiu multumit

Provocarile ne fac viata mai frumoasa. Decat sa te multumesti cu putin, mai bine straduieste-te sa vrei si sa faci mai mult decat atat. Dezvoltarea personala trebuie sa fie adevaratul tel.

3. Nu pot sa iert daca nu uit

Toate experientele noastre sunt lectii de viata. Daca ne prefacem ca nu s-au intamplat, atunci stergem ceea ce ar fi trebuit sa invatam. Insa, daca invatam sa iertam si sa plecam din trecut, atunci vom folosi aceasta experienta ca o lectie pentru viitor.

4. Daca vorbesc despre sentimentele mele sunt slab

Cand vine vorba despre exprimarea emotiilor si a sentimentelor, oamenii au avut intotdeauna o teama de a nu fi stigmatizati. Oamenii care vorbesc despre sentimentele lor sunt considerati “slabi” si sunt sfatuiti “sa treaca peste asta”. Insa nu este o solutie incuierea intr-un cufar al trairilor. Nu este nimic in neregula in a admite ca esti trist, ca nu iti convine o situatie si ca nu-i poti face fata, ca ai ajuns la o rascruce si nu stii pe ce drum sa apuci. Daca iti este greu sa vorbesti cu cineva, cu un prieten sau chiar cu un terapeut, scrie-ti sentimentele. Nu-ti ignora trairile.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 31/03/2023