11 afirmatii pozitive care ajuta in cazurile de anxietate si depresie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

11 afirmatii pozitive care ajuta in cazurile de anxietate si depresie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 11 afirmatii pozitive care ajuta in cazurile de anxietate si depresie
afirmatii pozitive care ajuta in cazurile de anxietate si depresie
Credit foto: Imagine de Engin Akyurt de la Pixabay

Afirmatiile sunt declaratii pozitive, ori texte scrise, menite sa faca subconstientul sa adopte o stare mai pozitiva. Specialistii sustin ca afirmatiile pozitive au capabilitatea de a vindeca ranile cauzate de dialogurilor negative atat din mintea ta cat si cu altii. Dar oare afirmatiile pot ajuta la tratarea a doua probleme mentale des intalnite in prezent – anxietatea si depresia? Pot, oare, fi reduse simptomele anxietatii si depresie ori chiar vindecate prin afirmatii pozitive?

Studii despre afirmatii cu rezultate imbucuratoare

Un studiu realizat de catre Universitatea de Stat din Arizona, 3 sociologi au studiat: literatura de dezvoltare persoanala, psihologi si psihiatri respectati si indivizi ce au experimentat anxietate si/sau depresie.

Concluzia experimentului a fost ca afirmatiile pozitive pot fi adaugate cu succes tratamentului suferinzilor de depresie si/sau anxietate. Pentru cei mai multi dintre pacienti s-a dovedit ca afirmatiile au fost cea mai importanta componenta a procesului de recuperare.

Interesant, afirmatiile cele mai bine cotate au fost pentru tratarea anxietatii. Cele trei au fost notate cu 5.43, 5.37 si, respectiv, 5.03. Top 3 afirmatii pentru depresii au primit 4.83, 4.58 si 4.58 puncte.

Aproape toti participantii, inclusiv terapeutii, au fost de acord ca afirmatiile pot fi un obicei folositor in incercarea de recuperare din anxietate si depresie. Metoda preferata de tratament este un element important cand este vorba eficacitatea tratamentului. Cu alte cuvinte, vointa si credinta individuala de a accepta afirmatiile pozitive cresc sansele ca acestea sa aiba un impact pozitiv.

Citeste si: 5 afirmatii pozitive PUTERNICE ca sa-ti mearga bine cand ti-e greu!

Iata 11 afirmatii pozitive care ajuta in cazurile de anxietate si depresie. Repeta aceste afirmatii, incepe sa crezi in ele si vei vedea rezultatele!

 1. Ma iubesc neconditionat.
 2. Sunt puternic!
 3. Am in viata mea doar relatii sanatoase si pline de iubire.
 4. Viata vrea ce este mai bun pentru mine. Sunt in regula unde ma gasesc acum.
 5. Sunt conectat si ma simt confortabil in toate mediile, cu toti oamenii.
 6. Ma bucur de toate micile placeri pe care mi le ofera viata.
 7. Conteaza ceea ce simt asa ca ma concentrez pe toate aspectele din viata mea care imi dau o stare de bine.
 8. Provocarile imi ofera cele mai bune oportunitati.
 9. Starea de spirit creeaza un raspuns fiziologic in corp. Sunt linistit si pozitiv.
 10. Imi controlez gandurile si viata.
 11. Ma iubesc si ma iubesc pentru cine sunt.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 19/11/2023