Shop
Ultimele 100 de articole

Top 10 mituri despre introvertiti. Este creat de un introvertit si a devenit VIRAL. Iata de ce!

10 iulie 2018, , Vizualizări: 1,004
mituri despre introvertiti - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - touch-me-not-3233049_1920

Introvertitii merg la extrem atunci cand decid sa-i evite pe ceilalti, insa Carl King, compozitor si producator de film, ne atrage atentia ca intotdeauna exista o a doua fata a unei monede: „Problema cu etichetarea unei persoane ca fiind introvertita nu este in regula. Nicio eticheta nu poate sintetiza esenta unui om, care este o fiinta mult prea complexa. Poate ca unei persoane ii place sa socializeze, insa este posibil sa oboseasca la un moment dat si sa doreasca sa petreaca si cateva zile singur. Asta nu inseamna ca uraste compania celorlalti sau ca prefera singuratatea”.

Totodata, King a tinut sa explice modul in care neurotransmitatorii urmeaza cai diferite in sistemele nervoase a introvertitilor si extrovertitilor. „Introvertitii sunt foarte sensibili la dopamina, asa ca prea multa stimulare externa ii epuizeaza. In schimb, extrovertitii au nevoie de cantitati mai mari de dopamina si au nevoie de adrenalina astfel incat creierele lor sa o creeze. In plus, extrovertitii au un flux sanguin mai scazut catre creier”.

 

25% din populatia de pe Terra intra in categoria introvertitilor, desi putini dintre ei duc lucrurile la extrem. Insa exista o multime de mituri gresite despre introvertiti. Iata cateva dintre cele mai des intalnite.

 

 

1. Introvertitilor nu le place sa vorbeasca

Introvertitii nu deschid gura daca nu au ceva de spus. Nu le plac discutiile marunte. Insa atunci cand se vorbeste despre subiecte din sfera lor de interes nu vor tacea nicio secunda.

 

 

2. Introvertitii sunt timizi

De fapt, tot ce au nevoie este un motiv pentru a interactiona. Nu interactioneaza doar de dragul de a interactiona. Daca vrei sa discuti cu un introvertit, doar incepe sa vorbesti. Nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu politetea.

 

 

3. Introvertitii sunt nepoliticosi

Introvertitii nu se ascund dupa deget si le place sa spuna adevarul. Din nefericire, in unele cercuri aceasta atudine nu este acceptata, asa ca un introvertit trebuie sa faca eforturi considerabile pentru a se integra. Iar acest lucru ii epuizeaza.

 

 

4. Introvertitilor nu le plac oamenii

Daca esti suficient de noroc sa ai un prieten introvertit atunci ai un aliat pe viata. Odata ce i-ai castigat respectul nu mai ai de ce sa-ti faci griji.

 

 

5. Introvertitilor nu le plac iesirile in public

Introvertitilor nu le trebuie mult timp sa inteleaga tot ce se intampla la o intalnire. Insa trebuie sa mearga acasa sa-si reincarce bateriile si sa proceseze toate informatiile. Pentru introvertiti este cruciala reincarcarea energetica.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu